Slavenības
2021. gada 16. marts, 23:27

Mišela Obama: Meganas izteikumi par rasismu karaliskajā ģimenē nebija pārsteigums

Jauns.lv

Daudziem Saseksas hercogienes Meganas Mārklas izteikumi par rasismu britu karaliskajā ģimenē šķita šokējoši, taču ne pārsteidzoši. Viens no cilvēkiem, kas domā līdzīgi, ir bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama, vēsta CNN.

Intervijā NBC raidījumā "Today" Obama izteica savas domas par Meganas pieredzi ar karalisko ģimeni.

"Rase nav jauns veidojums krāsaino cilvēku pasaulē. Tāpēc tas nebija pilnīgs pārsteigums, dzirdot viņas jūtas un liekot tām izpaust savu viedokli," intervijā sacīja Obama.

Divu stundu garajā intervijā Megana apgalvoja, ka laikā, kad gaidījusi savu pirmo bērnu – Ārčiju – izskanējušas "bažas un jautājumi par to, cik tumša varētu būt bērna ādas krāsa, kad viņš piedzims".

"Tas, uz ko es ceru, un, par ko domāju, ka tā primāri un galvenokārt ir ģimene un es lūdzu piedošanu un dziedināšanu viņiem, lai viņi varētu šo izmantot kā mācību mums visiem," sacīja Obama.

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon

Atklātajā intervijā ar vienu no Amerikā visvairāk cienītajām TV personībām, Saseksas hercogi detalizēti pastāstīja par iemesliem, kas viņus pamudinājuši pamest dzīvi karaļnamā.

Princis Harijs ar sievu arī atklāja, ka pilī nācies saskarties ar rasismu un Meganas ignorēto lūgumu pēc palīdzības garīgās veselības problēmu risināšanā pēc tam, kad viņa nonākusi līdz domām par pašnāvību.