Slavenības
2021. gada 14. marts, 05:33

Amala Agnese Vīksniņa nevēlas dzīves labākos gadus "sēdēt lokdaunā" un aiztraucas uz Ēģipti

Marta Martinsone

Jauns.lv

Grupas "Fandango" vadītāja un dejotāja Amala Agnese Vīksniņa ik gadu agro pavasari pārlaiž Ēģiptē. Viņa žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par ikdienu nirēju un sērferu paradīzē Dahabā.

Radio balss un pazīstamā jokdara Andra Freidenfelda jeb Freža ilggadējā draudzene Agnese kopš gada sākuma dzīvo Ēģiptē, izbaudot saules, virtuves un ūdens sporta priekus.

“Dahabā un arī Šarm eš Šeihā dzīve rit ierasto gaitu. Situāciju ar Latviju šobrīd pat grūti salīdzināt, tā ir “cita planēta”. Labs klimats, notiek dažādi pasākumi – gan jogas, gan mūzikas. Nav jāstaigā maskās, visas iestādes atvērtas. Cilvēki šeit nerunā par vīrusu un, šķiet, neko daudz arī par to nezina. Šeit dzīvojošajiem ārzemniekiem parasti nav mājās televizoru,” par tur esošo atmosfēru pastāsta Agnese.

foto: no privātā arhīva
Dahaba ir ūdenssporta veidu meka, kas tiek dēvēta par ideālo vietu ūdens aktivitātēm. Arī Agnese pērnajā pavasarī, atrodoties Ēģiptē, apguva vindsērfinga prasmes trenera vadībā. Viņa bērnībā nodarbojās ar ūdenssporta veidiem un arī burāšanu.

Viņa nenoliedz Covid-19 esamību un bīstamību, taču uzsver, ka attieksme pret esošo situāciju var būt dažāda. “Atzīšu, arī mani paziņas ir slimojuši – gan vieglākā formā, gan smagākā. Pati, šķiet, izslimoju vieglā formā pagājušā gada martā, esot Dahabā,” pastāsta Amala, kurai ir savs viedoklis par to, kā izdzīvot šo pandēmijas laiku. “Ilgstošie lokdauni gan psiholoģiski, gan fiziski rada neveselīgu vidi. Cilvēki tiek pasargāti no vienas kaites, taču cieš no citām. Es nevēlos savus labākos gadus sēdēt lokdaunā, lai kaut kad pirmspensijas vecumā turpinātu normālu dzīvi. Dzīvot ir riskanti, un es izvēlos riskēt, jo nomirsim visi jebkurā gadījumā, ja vien Bils Geitss nebūs radījis vakcīnu pret nāvi,” prāto Agnese.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!