foto: BACKGRID/ Vida Press
Aktieris Vils Smits: nekad neesmu saticis gudru rasistu
Vils Smits.
Slavenības
2021. gada 6. marts, 05:59

Aktieris Vils Smits: nekad neesmu saticis gudru rasistu

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Vils Smits, viesojoties "Pod Pods Amerika" podkāstā, atklājis, ka nekad nav saticis rasistu, kurš būtu uzskatāms par inteliģentu personu.

Smits norādījis, ka kādas sešas reizes dzīvē esot saskāries ar rasismu, kas vērsts viņa virzienā. Viņš esot nosaukts arī rasistiskajā vārdā, kas sākas ar burtu "N". 

"Par laimi, mani "N" vārdā nekad nav nosaucis gudrs cilvēks," norādīja slavenais aktieris. 

Tāpat viņš skaidroja, ka nekad nav skatījies acīs tādam rasistam, kurā vienlaikus viņš saskatītu arī inteliģenta cilvēka pazīmes. 

Viņš arī bilda, ka melnādaino ignorēšana esot vairāk izplatīta nekā klajš nicinājums. Aktieris uzskata, ka pareizi virzīts izglītības process varot mazināt rasisma iezīmes, kas diemžēl Amerikā esot iesakņojušās. 

Jāpiebilst, ka Smits nesen arī prezentēja dokumentālu daudzsēriju filmu "Amend: The Fight for America", kas vēsta par ASV dibināšanas laiku, kad vienlīdzības un brīvības ideāli neattiecās uz visiem cilvēkiem. Tajā apvienoti stāsti par amerikāņiem, kuri cīnījās, lai nostiprinātu Konstitūcijā vērtības par brīvību un taisnīgumu visiem.

Jau ziņots, ka afroamerikāņa Džordža Floida slepkavība bija 2020. gada visskaļākā nāve, kas izsauca neskaitāmus protestus  ASV un aktualizēja rasisma jautājumu.