Trakā pasaule
2021. gada 11. februāris, 11:16

VIDEO: deputāts Zariņš Saeimas sēdes laikā skuj matus

Jauns.lv

Parlamentāriešu sēdēm notiekot attālinātā režīmā, kļuvis daudz vieglāk parādīt saviem vēlētājiem, kā darba kārtībā esošos izskatīšanas laikā uzvedas politiskie oponenti. Šoreiz uzmanību izpelnījies deputāts Ivars Zariņš ("Saskaņa"), kurš sēdes laikā sācis apkopt matus.

Ar šo video padalījās deputāte no "Attīstībai/Par!" Krista Baumane.

Kā liecina ieraksti no šodienas Saeimas sēdēm, norādi par šo fona skaņu izteikšanās laikā Zariņam paudusi arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV), kura aizstāj parlamenta priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) viņas prombūtnes laikā.

Jānorāda, ka ar matiem saistīti izgājieni nupat nesen notika arī Rīgas domes sēdē, pašvaldības budžeta pieņemšanas laikā. Zariņa partijas biedrs, deputāts Mihails Kameņeckis, atbildot deputātei Ievai Brantei (NA/LRA), uzskatīja par nepieciešamu uzvilkt platīnblondu parūku.

Arī pati Brante, ja tā var teikt, matu dēļ nonākusi gan cilvēku, gan policijas redzeslokā, publicējot video, kur brīvā dabā viņai tiek frizētas cirtas. Iebildums par to radās tāpēc, ka tas notiek laikā, kad cilvēki no dažādām mājsaimniecībām nedrīkst pārkāpt divu metru distanci un nedrīkst izmantot frizieru pakalpojumu. Tiesa gan, bija arī ne mazums aizstāvju, norādot, ka cilvēki gluži vienkārši meklē veidus, kā strādāt un izdzīvot. 

Pēcāk veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izsakoties Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē, norādīja, ka "Frizēšanās mežā ir absolūti OK. Tas ir OK," vēstīja aģentūra LETA.