Slavenības
2021. gada 9. februāris, 07:10

Mēnesi pēc ceturtā bērna nākšanas pasaulē Horens Stalbe beidzot izdomājis dēlam vārdu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušā gada nogalē par vecākiem kļuva multimākslinieks Horens Stalbe (49) un viņa mīļotā sieviete, jogas pasniedzēja Lusine, īstajā vārdā Ļusine Caturova. Mazulis teju mēnesi dzīvoja bez vārda, bet nu Horens atklāj, kā nosaukuši savu atvasi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: no privātā arhīva
Lusines un Horena pirmais kopīgais bērns.

Horens žurnālam "Kas Jauns" atklājis: viens no noteicošajiem faktoriem bijis, ka vārdam ir jāsākas ar burtu H. Kā zināms, Horenu šajā dzimtā jau tagad ir gana. Tā sauc Stalbes tēvu, mūziķa dēlu, kuram nupat apritēja trīsdesmitā dzimšanas diena, un arī mazdēlu. Tāpat Horena dzimtenē Armēnijā dzīvo mūziķa māsas dēls – arī Horens.

Tā nu Horens savai jaunākajai atvasei dāvājis vārdu Horess, kam klāt ir vēl viens vārds – Roberts. “Vārdu Horess “atradām” caur meditācijām. Tas ir unikāls vārds un kalendārā nav atrodams. Vārdam ir teicama labskanība. Tulkojumā no romiešu valodas vārds Horess nozīmē ‘laiks, stunda’,” paskaidro multimākslinieks.

Viņš atzīst: mazuļa nākšana pasaulē nozīmē, ka jātur sevi tonusā, lai veiktu ikdienas pienākumus. “Nav jau variantu, ir jāpiedalās ģimenes dzīvē, jārūpējas. Bērni jebkuru padara jaunāku,” saka Horens, kas jau pavisam drīz atzīmēs savu piecdesmito dzimšanas dienu.

foto: no privātā arhīva
Pāris mazuļa gaidībās.

Horenam jaundzimušais ir ceturtais bērns. No iepriekšējām attiecībām viņam ir pieauguši dēli Horens un Ričards un meita Beatrise. Savukārt viņa mīļotā sieviete Lusine audzina divas atvases – Solu un Agasi no iepriekšējām attiecībām.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!