Slavenības
2021. gada 7. janvāris, 05:51

Zādzība Bakingemas pilī - karalienes personāla darbinieks aiznesis vērtīgas lietas

Jauns.lv

37 gadus vecais Adamo Kanto nonāks cietumā par virkni zādzību, ko britu karaļnama darbinieks pastrādājis karalienes dzīvesvietā. Nepilnu gadu vīrietis pavadīs ieslodzījuma vietā: viņam piespriests astoņu mēnešu ilgs cietumsods.

Bakingemas pils interjers

gallery icon
37

Aizbildinoties, ka šajās lietās jāieved kārtība, Bakingemas pils bijušais darbinieks nozadzis 77 vērtīgas mantas, kas pieder britu karaļnamam. Vīrietis strādājis pie karalienes Elizabetes piecus gadus. Koronavīrusa pandēmijas dēl štata darbinieku skaits ievērojami samazināts un Adamo Kanto parādījušies jauni pienākumi, kā arī piekļuve tādām vietām pilī, kur viņš agrāk nebija bijis.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon
27

Tas viss palīdzēja īstenot darbinieka noziedzīgo plānu. Šādā ceļā viņš no pils aiznesa dažādas medaļas, kā arī prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas parakstītas fotogrāfijas. Īpaši vērtīgs bija fotogrāfiju albums no banketa, kurā piedalījās ASV prezidents Donalds Tramps. Šo atradumu Adamo ievietoja "eBay" un pārdeva par 1500 sterliņu mārciņām.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon
8

Par laimi Kanto nepaspēja pārdot visu, ko bija nozadzis. Mājas pārmeklēšanas laikā atrasta aptuveni puse zagto mantu. Noziedznieka aizstāvības advokāti liek akcentu uz to, ka vīrietim bijuši lieli hipotekārie parādi, ko viņš nespēja samaksāt, jo saņēma pārāk mazu atalgojumu.

Trampu klans nolaidies Bakingemas pils dārzā

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien ieradies trīs dienu valsts vizītē Lielbritānijā, kur viņu uzņēmusi karaliene Elizabete II un princis Čārlzs.

gallery icon
32

“Viņš mēģināja dzēst uzkrātos parādus, dzīvojot pāri saviem līdzekļiem un aizņemoties naudu līdz nākamajai algai. Drīz viņš atskārta, ka aizņemas, lai samaksātu procentus citiem aizdevējiem, kā rezultātā viņa parādu summa pieauga līdz aptuveni 8000 sterliņu mārciņām,” advokāta teikto citē izdevums “Daily Mail”.

Trampu pāris ierodas Bakingemas pilī uz svinīgo pieņemšanu

gallery icon
14

Taču šādi aizstāvības vārdi nespēja aizkustināt tiesnesi. Visas zādzības veiktas laika posmā no 2019. gada rudens līdz 2020. gada augustam. Adamo izdevās ne tikai apzagt pili, bet arī
karaļnama suvenīru veikalu, no kura viņš, piemēram, aiznesis zīda pidžamu. Pārējo nozagto mantu skaitā ir pat tālrunis, kas dāvināts Jorkas hercogam.

Viesi pulcējas Bakingemas pils saviesīgajam banketam

Vakara saviesīgajā pasākumā piedalījās, šķiet, visas Lielbritānijas augstākās amatpersonas, kā arī karaļnama spožās lēdijas, tai skaitā Kembridžas hercogiene Keita, Lielbritānijas ...

gallery icon
12

Princis Viljams un viņa sieva Keita 30.aprīlī pamet Bakingemas pili, dodoties medusmēnesī.

gallery icon
4