Slavenības
2021. gada 6. janvāris, 05:34

Bonda meitene nomirst dienu pēc paziņojuma par viņas nāvi

Jauns.lv

Džeimsa Bonda meitenes Tanjas Robertsas (65) partneris Lānss O’Braiens TV intervijas laikā uzzinājis, ka viņa mīļotā sieviete aizvien ir dzīva. Tikai dažas stundas pirms šī saviļņojošā zvana no slimnīcas Robertsas pārstāvis publiski paziņojis par aktrises nāvi.

Bonda meitene aktrise Tanja Robertsa

gallery icon
21

Pirmdien visā pasaulē plašsaziņas līdzekļi publicēja bijušās Bonda meitenes un “Čārlija eņģeļu” aktrises Tanjas Robertsas nekrologu, jo viņas pārstāvis paziņojis par ekrāna dīvas došanos mūžībā aizvadītajā svētdienā "Cerdars-Sinai" slimnīcā Losandželosā.

foto: ddp images/ Vida Press
Tanja Robertsa un Rodžers Mūrs.

Nākamajā dienā emocionālas intervijas laikā viņas partneris Lānss O’Braiens saņēma tālruņa zvanu no slimnīcas, kas lika viņam izplūst asarās.

“Tagad jūs sakāt, ka viņa ir dzīva?” – bālu seju pārjautāja O’Braiens.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Aktrises Tanjas Robertsas partneris Lānss O’Braiens TV intervijas laikā saņem zvanu no slimnīcas.

Nespējot valdīt saviļņojuma asaras, viņš savam intervētājam apliecināja: “Slimnīca man saka, ka viņa ir dzīva. Man zvanīja no intensīvās terapijas nodaļas.”

Par spīti O’Braiena priekam, ka mīļotā ir dzīva, 65 gadus vecās aktrises stāvoklis esot “briesmīgs”. Robertsa cieš no nenoteiktas slimības, kas izraisījusi aknu un nieru mazspēju. Turklāt mediķu prognozes ir bēdīgas, viņi nav devuši cerības uz izveseļošanos, apliecinot, ka aktrises dienas ir skaitītas.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Lānsam O’Braienam paziņo, ka Tanja Robertsa tomēr ir dzīva.

“Šodien ārsti man pateica, ka labāk ir ļaut viņai nomirt un izbeigt dzīvi,” izdevumam “The Sun” apliecinājis O’Braiens.

Robertsa, kura dienu pavadīja ārā pastaigājoties ar saviem suņiem, Ziemassvētku vakarā pasūdzējās par sliktu pašsajūtu. Tajā pašā naktī viņa saļima, dodoties uz labierīcībām.

foto: MWP / BACKGRID/ Vida Press
Tanja Robertsa.

Aktrisi nekavējoties nogādāja slimnīcā, kur viņai veica Covid-19 testu. Lai gan rezultāts bija negatīvs, viņai bija nepieciešama plaušu ventilācija, jo stāvoklis strauji pasliktinājās.

O’Braiens pastāstīja, ka svētdien viņš devies uz slimnīcu, jo ārsti apliecinājuši, ka Robertsas dzīvība strauji izdziest un viņa drīz mirs, informē portāls TMZ. Partneris žurnālistiem pastāstījis, ka aktrise atvērusi acis un centusies satvert viņa roku, taču tad viņas acis atkal aizvērušās un viņa “izdzisusi”.

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Tanja Robertsa un Rodžers Mūrs.

Pēc notikušā viņš sapratis, ka tie bijuši pēdējie atvadu vārdi mīļotajai sievietei. Viņš juties emocionāli sagrauts un pametis slimnīcu, vairs nepārmijot ne vārda ar medicīnas personālu.

Tajā pašā dienā O’Braiens apliecinājis, ka bijis klāt Robertsas dzīves “pēdējos brīžos”, savukārt jau pēc dažām stundām plašsaziņas līdzekļi visā pasaulē ziņoja par aktrises “nāvi”.

O’Braiens tagad mēģina rast izskaidrojumu tam, kas saistās ar paziņojumu par Robertsas nāvi un apgalvo, ka “viņš nezina”, kurš ir vainojams pie tik nepiedodama pārpratuma. Slimnīca ir atteikusies komentēt šo gadījumu pacienta konfidencialitātes dēļ.

foto: Zuma / SplashNews.com/ Vida Press
Tanja Robertsa kā viena no Čārlija eņģeļiem.

“Es pagriežos, un viņa jau ir pavisam auksta,” viņš pastāstījis laikrakstam “The Sun” par sāpju pilnajiem notikumiem pie sievietes gultas. “Es domāju, ka viss ir beidzies, ka viņa vairs neatlabs.”

“Kad nonācu pie lifta, es biju izmisis, es jutos zaudējis pamatu zem kājām, es biju pagalam apjucis. Līdzās nebija neviena, kas man ko apskaidrotu. Es piezvanīju viņas publicistam Maikam Pingelam un pateicu, ka tikko atvadījos no Tanjas.”

Vēlāk Pingels sagatavoja preses relīzi, kurā paziņoja, ka mirusi aktrise, kura vislabāk pazīstama kā Bonda meitene 1985. gadā iznākušajā Džeimsa Bonda filmā “A View To Kill” ar Rodžeru Mūru galvenajā lomā.

Vēlāk viņš paskaidroja: “Lānss [O’Braiens] bija pārliecināts, ka Tanja ir mirusi.” Pārstāvis apliecinājis, ka ziņu par Robertsas nāvi saņēmis no O’Braiena, kurš portālam TMZ pastāstījis, ka bijis līdzās mīļotajai viņas pēdējos brīžos.

foto: MWP / BACKGRID/ Vida Press
Tanja Robertsa ar čertkājaino draugu.

“Kad es turēju viņu viņas pēdējos dzīves brīžos, viņa atvēra acis. Man vēl pēdējo reizi bija iespēja ieskatīties viņas skaistajās acīs. Tanjai bija visskaistākās acis,” svētdien izteicās O’Braiens.

“Kad es biju tur un viņa mani redzēja, es manīju, kā atveras viņas acis. Es jutos labi. Es izsaucos – ‘hei, viņa atver acis, viņa atver acis’. Bet man pateica, ka tas esot tikai reflekss.”

Pirmdien aktrises pārstāvis Pingels apliecinājis, ka slimnīcas personāls sazinājies ar O’Braienu un informējis, ka Robertsa ir dzīva. Pārstāvis gan norādījis, ka aktrises stāvoklis joprojām ir ļoti kritisks. “Šobrīd neizskatās labi. Aizlūdziet par viņu,” komentējis Pingels.

Laikrakstam “The Sun” O’Braiens pastāstījis: “Viņas nieres ir tik slimas, viņas aknas ir tik slimas, viņas žultspūslis ir tik slims. Viņai ir arī smaga asins saindēšanās. Ārsti apliecina, ka tas sācies ar urīnceļu infekciju.”

“Ārsti teic, ka viņa nekad vairs nebūs tāda, kā agrāk. Viņa man vienmēr ir teikusi, ka nevēlas palikt par invalīdi. Viņa teica, ja kādreiz nonāk līdz tādai stadijai, lai ļauj aiziet.”

foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Tanja Robertsa 1984. gadā.

O’Braiens norādījis, ka nav varējis atgriezties slimnīcā, jo pandēmijas apstākļos būtu nepieciešama īpaša atļauja, un viņš vēlas ļaut mīļotajai aiziet ar cieņu.

O’Braiens lūdzis mediķiem nepieslēgt viņu pie dzīvības uzturēšanas aparatūras tikai, lai viņš varētu Robertsu vēlreiz redzēt. “Es viņu redzēju, man bija iespēja viņu apskaut.”

O’Braiens apliecina, ka slimība sākusies pēkšņi. Aktrise visu laiku bijusi labā formā un katru dienu devusies kalnos, kur nostaigājusi 6,5 kilometrus. Slikti viņa sajutusies tikai Ziemassvētku vakarā un vēlējusies, lai partneris nākamajā dienā aizved uz Covid-19 testa veikšanu. Taču ap četriem rītā viņa saļimusi ceļā uz vannasistabu. Kad O’Braiens centies viņu pacelt, aktrise nav spējusi pārvaldīt ne savas rokas, ne kājas. Izsaukta ātrā neatliekamā palīdzība, kas aizvedusi sievieti uz slimnīcu, savukārt pandēmijas apstākļos O’Braienam liegts viņu apmeklēt.

Koronavīrusa tests izrādījies negatīvs, un vēlāk viņi sarunājušies pa tālruni. Viņa pastāstījusi, ka skābekļa daudzums asinīs esot uzlabojies, un partneris bijis pārliecināts, ka jau pēc divām trim dienām Robertsa varēs doties mājās.

Diemžēl ārstu prognozes par aktrises kritisko stāvokli un “skaitītajām dienām” izrādījušās patiesas. Pēc pārpratuma par aktrises nāvi un pirmdien saņemtā pārsteidzošā zvana par to, ka Robertsa ir dzīva, taču smagā stāvoklī, Bonda meitene tomēr devusies mūžībā. Viņas dzīvība izdzisusi jau cerīgi iesākušās pirmdienas vakarā, un 5. janvāra vakarā O’Braiens par to paziņojis publiski.