Slavenības
2020. gada 23. decembris, 17:17

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem pārkāpuši "sešu cilvēku" likumu. Viņus gaida sods

Jauns.lv

Kembridžas hercogiene Ketrīna un princis Viljams kopā ar bērniem – Džordžu (7), Šarloti (5) un Luisu (2) – apmeklējuši “Luminate” brīvdienu atrakciju Sandringemā, Norfolkas grāfistē. Šī gaismas instalācija parkā tiek uzstādīta katru gadu pirms Ziemassvētkiem. Apmeklētāji staigā pa izgaismotajām takām mūzikas pavadībā un bauda pasakai līdzīgo mežu.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

gallery icon
27

Kembridžas hercogiem kompāniju sastādījis princis Edvards ar sievu grāfieni Sofiju un bērniem – Luīzi (17) un Džeimsu (13). Karaliskās ģimenes pārstāvjus atpazina ne viens vien no tiem, kas arī bija ieradušies, lai baudītu gaismas šovu. Pēc aculiecinieku teiktā, ģimenes atbraukušas atsevišķi, bet pēc tam visi pastaigājušies kopā lielā grupā.

Norfolka ierindota karantīnas 2. zonā. Tas nozīmē, ka ārā svaigā gaisā ir atļautas tikšanās ar draugiem un tuviniekiem, taču cilvēku skaits nedrīkst pārsniegt sešus, neatkarīgi no viņu vecuma. Monarhi šo skaitli pārsnieguši, par ko izpelnījušies tautiešu sašutumu.

Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem

gallery icon
29

“Viņi noteikti ir pārkāpuši likumu. Viņi bija deviņi cilvēki no divām dažādām ģimenēm,” apliecinājis kāds Ziemassvētku gaismas takas apmeklētājs. “Viņi jautri pavadīja laiku, bet es nevarēju atbrīvoties no domas, ka viņiem likums ir viens, bet mums pārējiem – cits. Tas nav taisnīgi”, “Apdraudēja sevi un visus pārējos! Es visu saprotu, taču tagad nav labākais laiks noteikumu neievērošanai”, izteikušies briti.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon
27

Karaliskās ģimenes pārstāvji steigušies attaisnot Kembridžas hercogus un viņu radiniekus. Viņi norāda, ka abas ģimenes centušās ievērot karantīnas noteikumus, taču visu nav tik viegli kontrolēt.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna ierodas Edinburgā un viesojas skolā 2020. gada 7. decembrī

gallery icon
21

“Abām ģimenēm bija nodrošinātas atsevišķas vietas takas apmeklējumam īsi pirms pārējo apmeklētāju ierašanās. Viņi ieradās un aizbrauca ar dažādām automašīnām,” portālam “Daily Mail” pastāstījusi kāda karaļnamam pietuvināta persona.

Hercogiene Ketrīna viesojas Londonas austrumos

gallery icon
19

Tomēr, neraugoties uz paskaidrojumiem, valdība par šādu noteikumu pārkāpšanu noteikusi naudas sodu 200 sterliņu mārciņu apmērā. Turklāt šī summa tiks dubultota par katru nākamo pārkāpumu. Maksimālais soda mērs var sasniegt 6400 sterliņu mārciņas.

Hercogiene Ketrīna viesojas Šefīldā

gallery icon
20

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon
28