foto: Publicitātes
Sarmīte Pīka.
Sarmīte Pīka.
Slavenības

Sarmīte Pīka atklāj, ka pie sava vārda tikusi, tēvam esot skurbulī

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā, svinot savu vārdadienu, kādreizējā Rīgas domniece Sarmīte Pīka (61) atklāja, ka patiesībā vecāki viņu bija iecerējuši nosaukt par Aiju. Taču tad notika misēklis...

Sarmīte Pīka atklāj, ka pie sava vārda tikusi, tēv...

“Pie vārda Sarmīte tiku mistiski, lai neteiktu – komiski,” atzīst Pīkas kundze, sociālās saziņas tīklā "Facebook" sniedzot amizantu izklāstu par notikušo vairāk nekā 60 gadu tālā pagātnē.

“Tēvs pēc manas dzimšanas Siguldas slimnīcā gāja mani piereģistrēt kā Aiju, bet darbabiedri viņu piedzirdīja. Kad viņš pēdējā brīdī, pirms kantora slēgšanas, tika līdz ierēdnei, tad vairs neatcerējās, ko ar sievu bija nolēmuši meitai kā vārdu likt. Ierēdne, redzot jaunā tēva bezpalīdzību, piedāvāja reģistrēt meitu kā Sarmīti, bet, ja pārdomās, trīs dienu laikā ar sievu ieradīsies pārreģistrēt, kā vēlas, pirms dokumenti aizvesti uz Rīgu. Viņš piekrita.

Otrā dienā, uz paģirām, tēvs atrada reģistrācijas pieteikumu, bet nerada dūšu sievai, manai mātei, pateikt, ka meitu sauc nevis Aija, bet Sarmīte.

Tā tas turpinājās divus mēnešus, līdz uz lauku mājām atnāca feldšere pie mazās Sarmītes. Un tad viss atklājās, bet bija jau par vēlu izmaiņām...” atklāja Sarmīte Pīka. Pateikdamās draugiem par vārdadienas apsveikumiem, viņa arīdzan piebilda: “Kā saka, pusi mūža kalpojam savam vārdam, otru pusi – vārds kalpo mums! Lai dzīvo Aijas, bet beidzot esmu samierinājusies un labi sadzīvoju ar vārdu Sarmīte.”

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!