Lauris Aleksejevs beidzot izskaidro, ar ko atšķiras ēdnīca no restorāna
Kas Jauns 2010/27. Jûrmalas restorâna 36. lînija saimnieks Lauris Aleksejevs, slaukot pieri, priecâjas, ka vasaras sezona pilnâ sparâ sâkusies jau kopð maija beigâm. Ïauþu esot, ka biezs, viòð apmierinâti nosaka. Viens no populârâkajiem çdieniem — câlis tabakas mçrcç. Lauris uzsver, ka viòa restorânâ tas tiekot gatavots, neizmantojot etiíi.
Slavenības
2020. gada 15. decembris, 14:21

Lauris Aleksejevs beidzot izskaidro, ar ko atšķiras ēdnīca no restorāna

Jauns.lv

Otrdienas vakarā viesojoties pie košajām draudzenēm - Dagmāras Legantes-Celmiņas, Kristīnes Virsnītes un Sandas Dejus - televīzijas sievietēm “STV Pirmā!” šovā “Kad viņas satiekas,” populārais šefpavārs Lauris Aleksejevs ne tikai ļāvies dāmu izaicinājumam un būs gatavs atklāt restorānu aizkulises un to, kā tiek galā ar kaprīziem klientiem, bet arī izskaidros, kā tad īsti atšķirt ēdnīcu no kafejnīcas un restorāna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Ēdnīca - tā ir vieta, kur saņem ēdienu uzreiz. Kafejnīca ir vieta, kur kaut kas jau ir gatavs, bet restorānā tad ņem to katliņu un katram maisi. Protams, kaut kādas sagataves jau arī ir," vienkāršu patiesību, kas raisījusi ne mazums mulsuma, izskaidros šefpavārs.

Aleksejvs arī piebilst, ka ēdnīca nav jāuztver kā kaut kas slikts, joi "tur pieejamas tādas klasiskas vērtības kā biešu zupa, skābu kāpostu zupa, Kijevas kotlete". Tomēr vaicāts, vai šefpavārs būtu mierā, ja viņa uzņēmumu nodēvētu par “ēdnīcu”, Lauris neslēpj - par to diez vai būtu sajūsmā.