foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: pagaidām neveiklākā Ziemassvētku eglītes iedegšanas ceremonija notikusi Somersetā
Trakā pasaule
2020. gada 1. decembris, 06:53

VIDEO: pagaidām neveiklākā Ziemassvētku eglītes iedegšanas ceremonija notikusi Somersetā

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas laikā daudzviet pasaulē tika grezni pušķotas un iedegtas Ziemassvētku eglītes. Piektdien galveno egli atklāja arī Anglijas grāfistes Somersetas pilsētā Bridžvoterā. Tiesa, šī gada ceremonija iedzīvotājiem paliks atmiņā kā diezgan komiska.

Aculiecinieka uzņemtajā video redzams, kā sanākušie ļaudis nepacietībā gaida, kad tiks iedegtas svētku lampiņas. 

Pilsētas mērs kopā ar padomnieku stāv, pieķērušies pie sviras, kas, domājams, pēc nospiešanas iedegs krāšņo egli. Visiem kopā veicot laika atskaiti no desmit, eglīte iedegas vēl pirms amatpersonas paguvušas to "ieslēgt".

Tālāk seko neveikla pauze un tikpat neveikla sviras nolaišana, kam nu jau vairs nav nekādas jēgas, jo egle un rotājumi jau spoži mirdz aiz abu vīru mugurām.

Video ātri vien izplatījies sociālajos tīklos, bet pats pilsētas mērs Leits Redmens saka, ka ir priecīgs, ka "priekšlaicīgā apgaismība" likusi cilvēkiem runāt par pilsētu. "BBC Radio Somersets" pajokoja, ka šī "komiskā izgāšanās" bija "Ziemassvētku gaismiņu ieslēgšana, kas mums visiem nepieciešama 2020. gadā".

Redmens stāsta, ka pasākuma laikā nav nojautis, ka kaut kas nogājis greizi, vien pamanījis to, ka viņa sieva sākusi smieties.  "Mana sieva sāka smieties, un es nesapratu, par ko viņa smejas," viņš stāsta. "Mēs sapratām to tikai pēc aptuveni pusstundas, kad pārskatījām video."