Kino
2020. gada 27. novembris, 12:12

Latviešu blogeru filma par leģendāro bokseri Roju Džonsu jaunāko iemantojusi negaidītu popularitāti

Jauns.lv

Par godu leģendāro bokseru Roja Džonsa jaunākā un Maika Taisona gaidāmajai cīņai, kas noritēs jau sestdien, latviešu filmēšanas komanda publicējusi dokumentālo filmu “Youtube” kanālā “Big Fish Boxing”, kas iemantojusi necerētu popularitāti. Filmu noskatījušies jau vairāk nekā miljons cilvēku. 

Filmā Rojs Džonss gremdējas atmiņās par savas dzīves un profesionālās karjeras spilgtākajiem posmiem. 

Kā atzīmē autori, saziņā Rojs Džonss jaunākais ir ļoti atvērts cilvēks. Filmā ieguldītie pūliņi jau ir atpelnījušies – pašlaik filma par Roju Džonsu jaunāko abos kanālos kopā ir savākusi vairāk nekā 1,5 miljonus skatījumu.

Pēc filmas par Roju Džonsu jaunāko panākumiem komandai jau ir radušies jauni plāni un gaidāmas sadarbības ar pašreizējiem čempioniem un citām boksa leģendām. Savukārt arī Roja Džonsa komanda ir novērtējusi darbu un uzslavējusi padarīto, kas arī kalpo par galveno faktoru turpmākai attīstībai šajā jomā.

Cīņa starp Roju Džonsu jaunāko un Maiku Taisonu noritēs naktī uz 29. novembri (pēc Rīgas laika) Kalifornijas arēnā “Dignity Health Sports Park”, Karsonā. Filmas varonis – 51 gadu vecais Rojs Džonss jaunākais pēdējo reizi ringā izgājis 2018. gadā, uzvarot Skotu Sigmonu. Vēl pirms šīs cīņas Rojs Džonss jaunākais paziņoja par karjeras beigām, taču par godu vēsturiskajai cīņai ar Maiku Taisonu nolēmis šo solījumu lauzt.

Savas karjeras laikā bokseris ir izcīnījis 66 uzvaras un pārcietis 9 zaudējumus. 54 gadus vecā Maika Taisona pēdējā cīņa tika aizvadīta 2005. gadā, zaudējot īram Kevinam Makbraidam, atsakoties no cīņas turpināšanas tikai pēc 11. raunda. Pēc šīs cīņas Miaks Taisons paziņoja par karjeras beigām. Maiks Taisons ir piedalījies 58 cīņās, uzvarot 50 no tām.

Filmas režisors ir Illarions Bļinkovs, bet producents Pāvels Saharevskis.