foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Man pamatoja, ka mākslinieki ir krāpnieki!" - Viktors Zemgals netiek vaļā no tiesu darbiem
Viktors Zemgals atzīst, ka no Covid-19 gan viņš nebaidās. “Bailes neko nemainīs. Protams, neesmu speciālists infektoloģijā, taču man liekas, ka viss, kas šobrīd pasaulē notiek ap šo vīrusu, ir viena liela afēra,” domā dziedātājs, taču uzsver: “Galvenais ir būt prātīgiem un nesaslimt! Piekopt aktīvu dzīvesveidu, cik gadi un veselība atļauj.”
Slavenības
2020. gada 16. novembris, 06:36

"Man pamatoja, ka mākslinieki ir krāpnieki!" - Viktors Zemgals netiek vaļā no tiesu darbiem

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Ja kāds pavaicā, kā man iet, atbildu – tukši!” atklāts ir populārais dziedātājs Viktors Zemgals, kam, kā jau teju katram radošajam cilvēkam, šogad visai liegta iespēja ar savu nodarbošanos pelnīt. Turklāt Viktoram joprojām ir tiesu darbi par naudas piedziņu, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

“Pavisam tukši jau nav, toties ir vairāk laika mājās radoši padarboties, pastrādāt priekšdienām. Ik pa laikam top kaut kas jauns, vienīgi nav iespēju to izrādīt. Bet gan jau tāda radīsies, tikai pacietību!” par šā brīža situāciju stāsta Zemgals, sakot, ka arī vasara nav bijusi diez ko spoža: “Kad beidzās ārkārtējais stāvoklis, tik un tā ar koncertēšanas iespējām bija diezgan vāji. Uzstājos dažās privātās labdarības ballītēs, bet komerciāli, protams, nē. Taču es nesūdzos! Galvenais, lai būtu laba veselība, neiegrimt visās negācijās un domāt pozitīvi, neņemot vērā visas tās ākstības, kas tagad notiek apkārt.”

Zemgals gan mazliet ar ironiju atzīst – viegli jau aicināt saglabāt optimismu situācijā, kad liegts koncertēt un strādāt, bet pavisam cits ir to īstenot. “Protams, ka grūtsirdība uznāk. Taču, ja agrāk katru nedēļu ar savu auto braukāju pa visu Latviju koncertos, tad tagad nekur nav jābrauc un var ietaupīt uz degvielu. Arī savs zināma veida ieguvums. It visā jāmēģina saskatīt pozitīvo,” aicina populārais dziedātājs.

Grupas "Eolika" 35 gadu jubilejas koncerts

2015. gada 14. februārī koncertzālē "Rīga" savu 35. jubileju ar koncertu nosvinēja grupa "Eolika".

gallery icon
60

Diemžēl nekā pozitīva joprojām nav Viktora Zemgala finansiālajās problēmās. Jau šā gada sākumā viņš vērsās tiesā ar lūgumu atzīt viņu un viņa ģimeni par maksātnespējīgu. “Vienkārši gribu tikt vaļā no parādiem, tas arī viss,” šo savu rīcību toreiz lakoniski komentēja dziedātājs, kuram aizvadītajā nedēļā bija kārtējā tiesas sēde par parādu piedziņu, bet pēc nedēļas paredzēta vēl viena. “Diemžēl maksātnespēju man toreiz atteica. Pamatojums bija tāds, ka mākslinieki ir krāpnieki un neuzrāda savus patiesos ienākumus, slēpj tos, tādā veidā negodīgi izturoties pret saviem kreditoriem. Šādi, pieņēmuma formā, bez pierādījumiem, sakot, ka krāpjamies. Bet tiesu izpildītāju patvaļa – tā vispār ir apbrīnojama! Varētu pat teikt, ka tas ir bandītisms valstiskā līmenī. Pat nevēlos to komentēt, jo no tā, ka es par šo patvaļu izteikšos publiski, guvuma nebūs nekāda,” nopūšas Viktors Zemgals, piebilstot: “Protams, nenoliegšu, man ir finansiālas saistības. Gribēju tās atrisināt, bet... Galvenais jau ir atrast kādu vainīgo, un tie nekad nebūs tie, kas uzbāžas ar kredītiem. Vainīgā izrādīsies tikai viena puse, otrai nav nekādas atbildības.”