foto: Hahn-Khayat/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Šona Konerija 91 gadu vecajai atraitnei draud cietums un daudzu miljonu soda nauda
Šons Konerijs ar sievu mākslinieci Mišelinu Rokbrunu.
Slavenības
2020. gada 12. novembris, 06:16

Šona Konerija 91 gadu vecajai atraitnei draud cietums un daudzu miljonu soda nauda

Jauns.lv

Leģendārā aktiera Šona Konerija (1930-2020) atraitnei Mišelinai Rokbrunai var draudēt reāla brīvības atņemšana un 27 miljonu ASV dolāru liels sods. Spāņu varasiestādes vaino mākslinieci krāpšanas līdzdalībā, pārdodot abu kopīgo māju Marveljā. Kundze šīs apsūdzības noliedz, informē laikraksts “The Sun”.

foto: action press/ Vida Press
Šons Konerijs ar sievu mākslinieci Mišelinu Rokbrunu.

Spānijas varasiestādes uzstāj: ka lieta nav izbeigta un atraitne saņems apsūdzību, neraugoties, ka aktieris, ar kuru Mišelina laulībā nodzīvoja 45 gadus, devies mūžībā šā gada 31. oktobrī. Turklāt spāņu prokurori vaino Bahamu salu varasiestādes par nevelēšanos sadarboties izmeklēšanā. Pēdējos dzīves gadus Konerijs ar kundzi dzīvoja tieši šajā saules pielietajā vietā.

“Uz Bahamu salām divas reizes nosūtīts oficiāls lūgums paziņot Mišelinai par apsūdzību un gaidāmo tiesu, taču spāņi atbildi vēl nav saņēmuši,” laikrakstam “The Sun” pastāstījis kāds vārdā nenosaukts informators. 2014. gadā advokāti pārliecināja Šonu Koneriju, ka viņam nedraud tiesu darbi pēc pretrunīgi vērtētās mājas pārdošanas 1999. gadā.

Māju nojauca un tās vietā uzcēla ēku ar 70 dzīvokļiem, lai gan apbūves noteikumi ļāva būvēt vien piecu dzīvokļu māju. Pēc krāpnieciskās darbības cietumsodu saņēma aktiera advokāti un Marveljas mērs.

Izdevums “Daily Mail” informē, ka Šona Konerija atraitne noraidījusi apsūdzības, par kurām viņai it kā draudot daudzu miljonu dolāru liels naudas sods kā iespējamai līdzdalībniecei nodokļu krāpšanā Spānijā. Rokbrunas kundze šīs runas nodēvējusi par “blēņām”.

Mišelina noliedz jebkādu saistību ar krāpniecisko darījumu pāra mājas pārdošanas lietā, par ko 2016. gadā brīvības atņemšanu piesprieda Konerija advokātiem.

Mišelina arī pastāstījusi, ka vīra pelnus pēc kremēšanas paredzēts izkaisīt Skotijā, kas ir viņa dzimtene.

Šons Konerijs kā Džeimss Bonds

gallery icon
32