foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Dzeršanu nevar ieplānot," - Aivars Vilipsōns dalās savās dēkās un piedzīvojumos
Aivars Vilipsōns.
Slavenības
2020. gada 12. novembris, 05:03

"Dzeršanu nevar ieplānot," - Aivars Vilipsōns dalās savās dēkās un piedzīvojumos

Jauns.lv

Mākslinieks Aivars Vilipsōns nenoliedzami ir cilvēks, kuram piemīt talants iekulties pārsteidzošos piedzīvojumos. Un par savām dēkām Aivars nupat pastāstījis aizraujošā intervijā žurnālam "Patiesā Dzīve".

Ja pieņemam, ka neskaidrā prātā nogāzti podi ir mākslas akcija, tad Aivars Vilipsōns nenoliedzami ir ne tikai talantīgs mākslinieks, bet arī vērā ņemams akcionists. Šo lietu viņš pieprot. "Atceros gadījumu, kas saistīts ar rakstnieces Ineses Zanderes dzimšanas dienu," žurnālam "Patiesā Dzīve" vienu no savas dzīves daudzajiem "atgadījumiem" pastāstījis Vilipsōns.

"To viņa atzīmēja Jaunajā Rīgas teātrī, un es nolēmu viņu apsveikt. Nolēmu uzdāvināt saldējumu, bet pasākums ievilkās, saldējums kļuva arvien mīkstāks un sāka kust. Es sapratu, ka vairs nevar vilcināties, citādi saldējums izkusīs pavisam. Ne sevišķi skaidrā prātā es uzrāpos uz skatuves, iedevu saldējumu un aizgāju. Kad otrajā dienā satiku mākslinieci Annu, man bija paģiras un sūdīgs garastāvoklis. Es viņai izstāstu vakardienas notikumu un sāku žēloties – vai man vajadzēja rāpties uz skatuves? Kā tāds klauns! Anna brīnījās par maniem pašpārmetumiem. Viņa atcerējās kādu citu gadījumu, kad bijām Vecrīgas kafejnīcā Veldze.

Kad taisījāmies doties prom, viesmīlis atnesa rēķinu. Kad ieraudzīju rēķinu, uzliku tam virsū savu locekli un paziņoju, ka šitādu naudu es nemaksāšu.

Anna brīnījās: “Lūk, par to tev kauns nebija, bet tagad tu kaunies, ka uzlīdi uz skatuves ar pilošu saldējumu.”

Mākslinieka Vilipsōna izstādes "Suņa dzīve" atklāšana

2020. gada 13. februārī galerijā "Istaba" notika mākslinieka Aivara Vilipsōna izstādes "Suņa dzīve" atklāšana.

gallery icon

Citus Vilipsōna piedzīvojumus, stāstus par saviem tetovējumiem un to, kāpēc dzeršanu nemaz nevar ieplānot, lūkojiet žurnāla "Patiesā Dzīve" jaunākajā numurā!