foto: Publicitātes
Mārcis Auziņš laiž klajā pirmo sava jaunā albuma vēstnesi - skaņdarbu "Pilsētas pulss"
Mārcis Auziņš.
Mūzika
2020. gada 10. novembris, 10:20

Mārcis Auziņš laiž klajā pirmo sava jaunā albuma vēstnesi - skaņdarbu "Pilsētas pulss"

Jauns.lv

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš piedāvā ielūkoties sava trešā solo albuma materiālā, publiskojot tā pirmo vēstnesi - skaņdarbu "Pilsētas pulss".

Turpinot iepriekšējos albumos iesākto muzikālo konceptu, arī šajā skaņdarbā Mārcis Auziņš muzicē viens pats, liekot uzsvaru uz īpašu ģitārspēles tehniku - "fingerstyle", kas, ieguldot smagu un regulāru darbu, ļauj no viena instrumenta izvilināt visplašāko muzikālo krāsu paleti un panākt veselas instrumentālās grupas skanējumu.

“Skaņdarbs “Pilsētas pulss” ir mūzikā tērpts dialogs ar sevi par to kā cilvēka maņas, sensorus, fokusu un ķermeņa valodu nosaka un maina atrašanās urbānā vidē. Tā ir nepārtraukta dinamika un neatslābostošs iekšējs draivs,” par jaunā albuma vēstnesi saka Mārcis Auziņš.

Jaunā albuma muzikālā materiāla pamatā ir iekšēji rezonējošas sajūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un cilvēka lomu šinī procesā - Lielajā plūsmā. “Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbībā ar klausītāju tas ir tas, kas mani spēcina, iedvesmo un motivē nekad neapstāties un būt pastāvīgā muzikālas izaugsmes virpulī,” saka mūziķis.

Mārča Auziņa autokoncerts Ādažos

16. maijā laukumā pie Ādažu vidusskolas veiksmīgi aizvadīts Latvijā pirmais autokoncerts. Ievērojot visas valstī noteiktās drošības prasības, ģitārista Mārča Auziņa ...

gallery icon
51

Mārcis Auziņš ir viens no vadošajiem solo ģitāristiem Latvijā, izdevis divus solo albumus - “Viens” (2016) un “Aizrautība” (2018) -, sadarbojies ar teju visiem Latvijas mūziķiem un komponistiem. Kā solo mākslinieks regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārtpus tās, aizraujot klausītājus ar žilbinošu spēles tehniku, orģinālmūziku un pasaulē pazīstamu dziesmu aranžijām ģitārai. Kā komponists veidojis mūziku "Cabaret" šoviem, teātra izrādēm, televīzijas raidījumiem, veidojis nacionālās lidsabiedrības “AirBaltic” muzikālo identitāti.

Mārča Auziņa soloprogrammas “Viens” koncertieraksts

Mārča Auziņa soloprogrammas “Viens” koncertieraksts "Sound Division" studijā, koncerta TV pirmizrāde LTV1 23. decembrī 22:50.

gallery icon
128