Mūzika
2020. gada 2. novembris, 09:47

"Saldās sejas" laiž klajā "Novembra" dziesmu, apvienojot Uldi Marhileviču, Aiju Andrejevu un Ivo Fominu

Jauns.lv

Grupa “Saldās sejas” šī gada augustā uzsāka projektu “12”, solot katra mēneša pirmajā datumā publicēt jaunu dziesmu. Šoreiz tā ir dziesma “Novembris”, kuras mūzikas autors ir Uldis Marhilevičs.

"Saldās sejas" laiž klajā "Novembra" dziesmu

gallery icon

Ņemot vērā, ka novembris ir īpašs mēnesis Latvijas vēsturē, ne velti dēvēts arī par “patriotu mēnesi”, jo 11.novembrī atzīmē Lāčplēša dienu, bet 18.novembrī - Latvijas Republikas proklamēšanu, tad šoreiz dziesmas temats izvēlēts saistībā ar tematiku. 

“Gribējās uzrakstīt kaut ko iedvesmojošu savai valstij, saviem tautiešiem. Bez pagātnes nav nākotnes, teikuši daudzi gudri cilvēki. Tāpēc šī dziesma ir sava veida pateicība tiem, kuri cēlās un krita, un izcīnīja mums savu valsti, brīvību un cerību. Mēs kā lāpas to visu nesam tālāk un nododam saviem bērniem. Ar Marhilu rakstīt dziesmas ir īsts baudījums. Tā ir garantēta profesionāla pieeja, muzikalitāte, nopietna attieksme pret tekstu un viņam vien raksturīgs melodisms un fundamentālas harmoniju faktūras. Arī studijas producents Gints Stankevičs ir daudz ieguldījis dziesmas skanējumā,” teic dziesmu autors Guntars Račs. 

Arī mūziķis Ivo Fomins, kurš piedalījies dziesmas tapšanā, norāda:  “Mēs šo dziesmu uzreiz nosaucām par “lielgabalu”, ar to saprotot, ka tā ir liela dziesma! Un ja ne mūsu izpildījumā, tad kāda kora vai orķestra aranžējumā, tā dziesma vēl sevi apliecinās. Esmu lepns, ka man bija iespēja būt klāt šīs dziesmas dzimšanā. Ir labi padarīta darba sajūta.”

Uz dziesmas ierakstu pulcējusies vesela zvaigžņu plejāde un patiešām spēcīgu balsu īpašnieki – grupas “Saldās sejas” solists Jānis Narkevics, dziedātāja Aija Andrejeva, Uldis Marhilevičs un Ivo Fomins.