Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Aizvadīts gada lielākais dizaina notikums – "Dizaina Pastaiga"
foto: Publicitātes foto

Aizvadīts gada lielākais dizaina notikums - "Dizaina Pastaiga"

Jauns.lv

Vakar, 1. oktobrī, pirmo reizi norisinājās pasākums “Dizaina Pastaiga”. Ņemot vērā, ka to apmeklējuši ap 500 cilvēku, tas kļuvis par lielāko notikumu Latvijas dizainā.

Aizvadīts gada lielākais dizaina notikums – "Dizai...

Visas dienas garumā apmeklētājiem bija pieejami 22 dizaina pieturpunkti, kuros norisinājās 32 tematiski pasākumi.

foto: Publicitātes foto

Apmeklētāji "Dizaina Pastaigas" pieturpunktos varēja uzzināt par vadošo arhitektu un dizaina biroju radītajiem dizaina darbiem un ikdienu, pieeju dizaina radīšanā, telpu un pilsētvides attīstīšanā, dizaina klātbūtni ražošanas uzņēmumos, digitālā dizaina radīšanas procesu un nākotnes tendencēm, procesu un navigācijas dizainu, kā arī dizaina juridiskos aspektus.

foto: Publicitātes foto

“Šī bija tikai pirmā “SEGD Riga Chapter” organizētā “Dizaina Pastaiga”, tādēļ esam jo īpaši patīkami pārsteigti par lielo atsaucību gan no dalībnieku puses, gan ievērojamo apmeklētāju interesi. Lielākā daļa vietu jau bija aizņemtas pirmajās divās reģistrācijas nedēļās, bet kopumā pastaigā piedalījās ap 500 cilvēku, kas ir apliecinājums tam, ka cilvēkiem Latvijā interesē dizains un tie vēlas iepazīt tā daudzveidību, radīšanas un pielietošanas procesus,” stāsta “Dizaina Pastaigas” organizatore, dizaina studijas “H2E” vadošā dizainere Ingūna Elere.

foto: Publicitātes foto

Pasākumā piedalījās gan dizaina, mākslas un arhitektūras, gan citu, ar dizainu netieši saistītu nozaru uzņēmumi, kā arī valsts iestādes.

foto: Publicitātes foto

Tā mērķis bija veicināt diskusiju par aktuālajiem procesiem dizaina jomā ne tikai profesionāļu vidū, bet arī plašākā lokā, tādējādi veicinot kvalitatīva dizaina pieprasījuma veidošanu.

“Dizaina pastaigu” organizēja “SEGD Riga Chapter” un dizaina birojs “H2E”.