Etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts Lielajā ģildē 2020. gada septembrī

2020. gada 17. septembrī Lielajā ģildē notika emocionāli piesātināts un interaktīvs populārās Latvijas etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts. Šis bija viens ...

gallery icon
51
Mūzika
2020. gada 21. septembris, 12:30

FOTO: etnomūzikas grupa "Tautumeitas" sajūsmina publiku projekta "Viva Latvija!" koncertā

Jauns.lv

17. septembrī Lielajā ģildē notika emocionāli piesātināts un interaktīvs populārās Latvijas etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts. Šis bija viens no unikālajiem muzikālajiem pasākumiem, kas notiek Ineses Galantes fonda jaunā projekta "Viva Latvija!" ietvaros.

Radošā vakara laikā grupas dalībnieces - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte – aktīvi sarunājās ar skatītājiem: atbildēja neskaitāmiem uz klausītāju jautājumiem, sarīkoja savdabīgu meistarklasi, kurai līdzi dziedāja visa zāle, kā arī atklāja savas meistarības noslēpumus. Īpaši vērtīgs šis notikums bija mūzikas skolu audzēkņiem, kuri, pateicoties Rīgas domes atbalstam, unikālo meistarklasi un koncertu varēja apmeklēt bez maksas.

“Esmu ļoti priecīga par to, ka Latvijas publika tik silti uzņēma mūsu jauno interaktīvo projektu "Viva Latvija!". Esam pateicīgi par interesantajiem jautājumiem, kurus saņēmām īsziņās, un bija ļoti patīkami redzēt, cik aktīvi skatītāji zālē uzdeva jautājumus saviem iemīļotajiem māksliniekiem,” saka projekta iedvesmotāja operas diva Inese Galante.

Īpatnējais muzikālais formāts ir ļāvis "Tautumeitām" iekarot skatītāju simpātijas ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Apburošās meitenes izpilda tautas un mūsdienu kompozīcijas latviešu tradicionālajā daudzbalsības stilā, muzikālo pavadījumu spēlē Staņislavs Judins (kontrabass), Mārtiņš Miļevskis (bungas) un Elvis Lintiņš (taustiņi). Koncertā skanēja dziesmas no albuma, kas 2019.gadā ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Tautas vai pasaules mūzikas albums”, radio hiti "Dai citas meitas" un "Sadziedami", kā arī pilnīgi jauni singli, kas tika publicēti aizvadītajā vasarā.

Tāpat koncertā un meistarklasē piedalījās ikgadējā konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāte, akordeoniste Anastasija Zubova. Kā ierasts, vakaru vadīja sens Ineses Galantes fonda draugs – Valters Krauze.