Ļaudis ierodas uz festivālu "Kremerata Baltica" 2020. gada septembrī

Dzintaru koncertzālē norisinājās 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kas šogad bija veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai.

gallery icon
Mūzika
2020. gada 16. septembris, 11:20

FOTO: mūzikas cienītāji Jūrmalā bauda festivālu "Kremerata Baltica"

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Dzintaru koncertzālē norisinājās 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kas šogad bija veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai.

Līdzās pasaulslavenajam vijolniekam Gidonam Krēmeram un izcilajiem kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķiem festivāla koncertos skatītāji tikās ar izcilo pianistu Georgiju Osokinu, vijolnieku Hugo Tičati, mecosoprānu Lusianu Mančīni un čellisti Giedri Dirvanauskaiti.

17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls

Dzintaru koncertzālē norisinājās 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kas šogad bija veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai.

gallery icon

Festivāla noslēguma koncertā līdzās maestro Gidonam Krēmeram un orķestra rezidējošajam māksliniekam pianistam Georgijam Osokinam uzstājās īpaši viesi – neordinārais un intelektuālais vijolnieks Hugo Tičiati, kurš jau vairākkārt atskaņojis latviešu komponistu skaņdarbus, un mecosoprāns Lusiana Mančīni. Čīliešu-zviedru dziedātāja ir spoža senās mūzikas interprete, koncertējusi ar slaveniem senās mūzikas ansambļiem, piemēram, Freiburgas baroka orķestri un "L'Arpeggiata". Līdzās Ludviga van Bēthovena skaņdarbiem koncertā izskanēja arī divi pasaules pirmatskaņojumi – pasaulē atzītā lietuviešu pianista Andriusa Žlabis jaundarbs ''Kaleidoscope of the lost time'' un latviešu komponista Artura Maskata koncerts ''Vasaras sapņi'' balsij, vijolei un kamerorķestrim ar Emīlijas Dikensones dzeju.