Slavenības
2020. gada 16. septembris, 10:00

Noklausies - Ineta Rudzīte iepriecina ar dziesmu "Puķu kalendārs"

Jauns.lv

17. septembrī klausītāju vērtējumam tiks nodota dziesma «Puķu kalendārs». Tās mūzikas autors ir lieliskais komponists Gunārs Freidenfelds, kurš ietērpis melodijā Ārijas Elksnes dzejoli ar tādu pašu nosaukumu. «Dziesma radīta īpaši dziedātājai Inetai Rudzītei un viņas balsij, un tā tik ļoti atbilst viņas raksturam un būtībai,» teic Freidenfelds.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

«Ārijas Elksnes izjustā un poētiskā dzeja allaž saviļņojusi cilvēkus, jo stāsta par sievietes iekšējo pasauli, alkām pēc mīlestības, laimes, un līdzās esošām skumjām par tās nepatstāvību. Arī šī dziesma vēsta par sievietes dzīves ritumu un ziedēšanu, kas ir kā puķu kalendārs,» par jauno dziesmu saka Ineta Rudzīte.

foto: Publicitātes (Ēriks Upenieks)

Jaunais albums ir dziedātājas Inetas Rudzītes un komponista Gunāra Freidenfelda kopdarbs, un tajā skanēs vienīgi Freidenfelda komponētās dziesmas ar Dainas Avotiņas, Jāņa Baltjanča, Alfrēda Krūkļa u.c. latviešu dzejnieku dzeju. Gunārs Feidenfelds un Ineta Rudzīte sadarbojušies jau agrāk, radot dziesmu «Kā vēl nekad».

Dziesma «Puķu kalendārs» ierakstīta sadarbībā ar Inetas ilggadīgo skatuves partneri – virtuozo ģitāristu Ēriku Upenieku. Vijoli iespēlējis Gidons Grīnbergs, bet klavieru partiju – Juris Kristons.