foto: Rojs Maizītis
"Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde," - Rūdolfs Plēpis zaudējis redzi
Rūdolfs Plēpis zaudējis acu gaismu, bet ne optimismu.
Slavenības
2020. gada 15. septembris, 04:35

"Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde," - Rūdolfs Plēpis zaudējis redzi

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šonedēļ savu 70. dzimšanas dienu atzīmēs leģendārais aktieris Rūdolfs Plēpis. Diemžēl jubileju viņš sagaida bez acu gaismas, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tautā mīlētais aktieris žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis, ka šī jubileja jāsagaida bez acu gaišuma, jo pirms trim mēnešiem viņš zaudējis redzi.

Aktiera dzīvē šis gads nesis lielas pārmaiņas. Pēc vairāk nekā desmit gadu dzīvošanas Rīgas centrā aktiera mājvieta nu ir galvaspilsētas mikrorajonā Ķengaragā, kur viņš mīt pie savas jaunākās meitas Viktorijas un mazmeitiņas Marijas.

"Pirms trim mēnešiem pārcēlos dzīvot pie meitas, jo esmu zaudējis redzi. Kā tas bija? Pats neko nenojautu. Nekādas pazīmes par to neliecināja, ja nu vienīgi, ka man pirms tam pusgadu regulāri reiba galva. Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde. Nākamajā dienā devos pie ārsta. Tika veikta arī operācija. Tagad ir mazliet labāk, jo, piemēram, caur miglu savus pirkstus redzu. Skatoties uz cilvēkiem, redzu tikai apveidus, kaut kādus siluetus. Vispār ir kaut kādi uzlabojumi, arī ārsts priecājās, ka ir normalizējies acu spiediens, taču par pilnīgu redzes atgūšanu nerunā,” nosaka Rūdolfs.

Rūdolfa Plēpja meita Astra un viņas dzīve Skotijas pērlē Edinburgā

Rūdolfa Plēpja meita Astra un viņas dzīve Skotijas pērlē Edinburgā.

gallery icon
57

Visu sarunu ar Rūdolfu Plēpi, kurā viņš stāsta gan par dzīvesvietas maiņu un to, kā jūtas 70. jubilejas priekšvakarā, gan spilgtākajiem dzīves mirkļiem un neizmantotajām iespējām, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!