Grupas "Ducele" dziesmas “Lienīte” videoklipa uzņemšanas aizkulises

Grupas "Ducele" dziesmas “Lienīte” videoklipa uzņemšanas aizkulises.

gallery icon
28
Mūzika
2020. gada 11. septembris, 13:13

Ar vareniem jaunumiem klajā nāk atraktīvais ekoloģiskās mūzikas orķestris “Ducele”

Jauns.lv

Atraktīvais ekoloģiskās mūzikas orķestris “Ducele” pabeidzis darbu pie sava jaunākā albuma, kurā jaunās skaņās ieskaņotas leģendārās trimdas latviešu grupas “Trīs no Pārdaugavas” līdera Viļņa Baumaņa dziesmas. Albums būs pieejams komplektā ar Noras Ikstenas un Viļņa Baumaņa grāmatu par šo leģendāro grupu un nāks klajā 6. oktobrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaidot šo nozīmīgo notikumu, grupa iepazīstina ar vēl vienu dziesmu no gaidāmā albuma. Dziesmas “Lienīte” videoklips burtiskā nozīmē ir ar krimināliem elementiem piesātināts, un lielu ieguldījumu klipa veidošanā veicis mākslinieks Ivars Mailītis ar kundzi Inesi Maili-Mailīti.

Grupas līderis Arnis Veisbārdis stāsta: “Dziesmas video versija tapa spontāni, bez garas apspriedes, kā brīva improvizācija. Pats arī rakstīju scenāriju un sadarbībā ar mākslinieku Ivaru Mailīti tika iekārtota un dekorēta vide. Visiem filmēšanas procesā iesaistītajiem gāja jautri. Lai visiem jautra skatīšanās!”

Jau oktobrī grupa sadarbībā ar rakstnieci Noru Ikstenu piedāvās uz grupas “Trīs no Pārdaugavas” dziesmām, pieredzi un piedzīvojumiem balstītu koncertuzvedumu “Monika”. Uzveduma laikā varēs iegādāties “Duceles” jaunāko ierakstu ar Viļņa Baumaņa dziesmām, kā arī Noras Ikstenas grāmatu par grupu “Trīs no Pārdaugavas”. Koncertuzveduma scenārists un režisors – Viktors Runtulis.

Grupa "Ducele" prezentē savu albumu "Tā viš i... 2"

gallery icon
138

Koncertuzvedums būs skatāms: 9. oktobrī Valmieras kultūras centrā, 10. oktobrī Madonas kultūras namā, 11. oktobrī Krustpils kultūras namā, 16. oktobrī Smiltenes pilsētas kultūras centrā, 17. oktobrī Kalnu kultūras namā, 18. oktobrī Dobeles pilsētas kultūras namā, 21. oktobrī kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, 22. oktobrī Ādažu kultūras centrā, 25. oktobrī Talsu Tautas namā, 29. oktobrī Slampes kultūras pilī, 30. oktobrī Kuldīgas kultūras centrā, 1. novembrī Limbažu kultūras namā, 5. novembrī Skrīveru kultūras centrā, 14. novembrī Ropažu kultūras un izglītības centrā, 29. novembrī Viesītes kultūras pilī.