foto: BACKGRID/ Vida Press
VIDEO: iluzionists Deivids Bleins ar gaisa baloniem lidinās virs tuksneša un grauj "YouTube" rekordus
Deivids Bleins un viņa triks ar baloniem.
Slavenības
2020. gada 3. septembris, 12:15

VIDEO: iluzionists Deivids Bleins ar gaisa baloniem lidinās virs tuksneša un grauj "YouTube" rekordus

Jauns.lv

Slavenais amerikāņu iluzionists un performanču mākslinieks Deivids Bleins ar savu jaunāko veikumu sasniedzis jaunu rekordu - viņa lidināšanos ar baloniem pāri tuksnesim "YouTube" tiešraidē lūkojis nebijis skatītāju daudzums.

Bleina performance "Ascension", kurā viņš, piestiprināts pie ar hēliju pildītiem baloniem, lidinās virs tuksneša Arizonas štatā, kļuvusi par "YouTube" vēsturē skatītāko "dzīvo notikumu". Visskatītākajā brīdī Bleina šovu šajā straumēšanas platformā vērojuši 770 tūkstoši.

Līdz šim rekords - 665 tūkstoši skatītāju - piederēja virtuālajam izlaidumam "Dear Class of 2020", kurā tika sumināti visi šā gada ASV absolventi. 662 tūkstoši vienlaikus bija vērojuši spēles akmens-šķēres-papīrs turnīru ar slavenību piedalīšanos "The Creator Games Presented by MrBeast", 300 tūkstoši - Holivudas zvaigznes Vila Smita lēcienu ar gumiju no helikoptera viņa 50. dzimšanas dienā, bet 185 tūkstoši - dziedātājas Teilores Sviftas dzīvo uzstāšanos.

Deivida Bleina jaunā performance tika ekskluzīvi demonstrēta "YouTube", kas šo projektu arī daļēji finansēja. Šoreiz Bleins savus fanus centās pārsteigt, virs tuksneša lidojot ar baloniem. Šovs ilga stundu - Bleins pacēlās gaisā, sasniedza 7,5 kilometru augstumu un tad ar izpletni laidās lejā. Sākotnēji iluzionists bija plānojis lidot virs Ņujorkas, taču laika apstākļu, pandēmijas un loģistikas dēļ nācās norises vietu mainīt uz tuksnesi Arizonas štatā.