Slavenības
2020. gada 30. augusts, 05:53

LTV laika ziņu meitene Ramona Salmiņa saņem kritiku par pārlieku tievumu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau teju divus gadus Latvijas Televīzijas laika ziņas skatītājiem vēsta žurnāliste Ramona Salmiņa. Viņa žurnālam "Kas Jauns" atklājusi, kā dzīve mainījusies, strādājot darbā, par kuru savulaik sapņojusi.

Par sapņu darbu televīzijā

Ramona atzīst: jau vairākus gadus darbojoties televīzijā, saprot – šī ir viņas īstā vieta. Pirms laika ziņu moderatores amata Ramona strādājusi televīzijā par raidījuma "Vides fakti" sižetu veidotāju.

foto: no privātā arhīva
“Ceļos no rīta ar prieku, eju uz darbu ar prieku, daru savu darbu ar prieku un lielu atbildības sajūtu. Tāpēc savu nākotni un karjeru gribu saistīt ar darbu televīzijā,” saka TV laika ziņu moderatore.

“Vienmēr esmu vēlējusies strādāt televīzijā. Ne tādēļ, lai kļūtu atpazīstama vai populāra, bet gan tāpēc, ka vienmēr esmu jutusi – tā ir vide, kurā es gribu būt. Šie pāris gadi laika ziņu moderatores amatā ir bijuši ļoti vērtīgi arī manai personīgajai izaugsmei. Manuprāt, esmu kļuvusi komunikablāka, vēl pārliecinātāka par sevi un to, ko daru. Esmu kļuvusi daudzkārt atbildīgāka, lai gan šīs visas īpašības man piemita jau pirms tam. Vēl nesen paskatījos savu pašu pirmo televīzijas ierakstu laika ziņās un domāju, cik ļoti es tur izskatos nobijusies un nepārliecināta. Taču skatos šos raidījumu ierakstus ar smaidu sejā,” par savu izaugsmi priecājas Ramona.

foto: no privātā arhīva
“Vienmēr smaidu, lasot komplimentus un komentārus. Labu komplimentu ir daudz. Bieži man raksta, ka lieliski paziņoju laika prognozi lietainajām dienām. Es to pasniedzot tik viegli un pozitīvi, ka pat lietainā laikā ir saulains noskaņojums. Šāds kompliments man rada prieku,” atzīst Ramona.

Jāsaskaras ar kritiku

Ramona apzinās, ka moderatores darbs ir publisks un viņu TV ekrānos vēro tūkstošiem skatītāju. Viņa piebilst, ka šajā darbā ir arī savas ēnas puses, par kurām gan viņa nepārdzīvo. “Saņemu diezgan daudz vēstuļu – gan ļoti labas, gan ne tik labas. Daudz saņemu ziņas, vēstules, komentārus, ka esmu pārlieku tieva. Ir bijušas ne tik jaukas ziņas, ne tik patīkami lasāmas, bet es vienmēr reaģēju pozitīvi. Pasakos par rūpēm, jo, ja kāds uztraucas par mani, par manu veselību vai manu svaru, tās taču ir rūpes. Vienīgi mani reizēm pārsteidz, ka daļa šādu ziņu un vēstuļu ir agresīvi negatīvas. Uz tādām gan neatbildu vispār. Pārsteidz cilvēku ļaunums, kas nāk no tiem, kuri mani nemaz nepazīst un dzīvē nav redzējuši. Es apzinos, ka neviens cilvēks nebūs pilnīgi labs visiem. Un varbūt arī nevajag mēģināt būt labai un visiem patikt,” bilst Ramona.

foto: no privātā arhīva
“Draugs Artūrs, kurš strādā uzņēmējdarbības jomā, vienmēr ir mani atbalstījis un pieņem faktu, ka esmu kaut kādā mērā atpazīstama. Reizēm pakonsultējos ar viņu – gadījumos, kad esmu saņēmusi kādas vēstules no TV skatītājiem. Kā un ko labāk atbildēt… Par to padiskutējam,” pastāsta Ramona.

Atklājusi ideālo pašsajūtas formulu

Daudzi var tikai apskaust Ramonas veselīgo un sportisko izskatu. Viņa atklāj savu labās pašsajūtas un izskata formulu.

“Pirms vairākiem gadiem es zaudēju svaru, tas bija ļoti strauji. Aptuveni trīs mēnešos 19 kilogramu. Šobrīd varu atzīt, ka esmu atklājusi savu ideālo formu, savu ideālo svaru. Daudzi ir jautājuši, kāds tas ir. Jāatzīstas pilnīgi godīgi, ka pāris gadu neesmu kāpusi uz svariem, un, ja kāds man pajautā, cik tagad sveru, es nemaz nezinu,” atzīst Ramona. “Mans svars ir tāds, kādā es jūtos labi. Vai sevis uzturēšana tādā formā prasa lielas pūles? Jebkas, ko mēs darām, jebkurā lietā, ne tikai rūpēs par izskatu, ne tikai savas fiziskās formas uzturēšanā, visā jāiegulda lielas pūles un smags darbs. Tieši tāpat ir ar ārējo izskatu un formas uzturēšanu. Pie tā ir jāpiedomā, pie tā ir jāstrādā. Nemitīgi jābūt modram, lai tas līmenis, kādu esi sasniedzis, noturētos. Man, manuprāt, tas izdodas ļoti labi,” teic mērķtiecīgā TV laika ziņu moderatore.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!