Slavenības
2020. gada 27. augusts, 05:50

Kad princis Čārlzs kļūs par karali, Harija un Meganas dēls Ārčijs tiks pie prinča titula

Jauns.lv

Prinča Harija un Meganas Mārklas nepilnus 16 mēnešus vecais dēls Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors nav princis, taču viņš par tādu kļūs, kad princi Čārlzu kronēs par Anglijas karali. Otra iespēja būs 18 gadu vecumā, kad puisis varēs pats pieņemt lēmumu vai turpmāk lietot (vai nelietot) titulu.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon

Līdz ar prinča Čārlza kronēšanu par karali Harija un Meganas dēls automātiski iegūs prinča titulu. Mazais Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors šobrīd nav princis, bet vectētiņam kļūstot par karali, par tādu kļūs.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Turklāt, sasniedzot 18 gadu vecumu, Ārčijs pats varēs izvēlēties sev titulu. Ja puisis gribēs, viņš varēs izvēlēties kādu no diviem tituliem un turpmāk būt dēvējams par princi Ārčiju vai Viņa Karalisko Augstību. Protams, ir iespēja no šiem tituliem attiekties, nepieņemot nevienu.

Ārčijam šie tituli būs spēkā, pat neraugoties uz to, ka viņa vecāki atteikušies no karaliskajiem pienākumiem un aizgājuši no karaļnama.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon

Megana un Harijs no savas lomas karaļnamā atteicās daļēji arī tāpēc, lai varētu sniegt savam dēlam “mierīgāku un normālāku dzīvi”.

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli 2019. gada 10. jūnijā.

gallery icon

Ārčijs piedzimstot nemantoja prinča titulu, jo ir septītais rindā uz troni un tik tālu esošam mantiniekam karaliskos titulus vairs nepiešķir. Taču Čārlzam kāpjot tronī, Ārčijs pakāptos augšup pa pēctecības līniju.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon

Pat ja Ārčijs pēc pilngadības sasniegšanas nolemtu neizmantot Viņa Karaliskās Augstības titulu, pastāv iespēja, ka uz viņu tomēr attieksies visi karaļnama likumi, kad viņš pats domās par precībām, prognozē karaļnama eksperti.