2020. gada 17. augusts, 17:05

Vai Džekam tiešām bija jāmirst, lai filmas "Titāniks" beigās glābtu Rozu? Mistērija beidzot ir atrisināta

Jauns.lv

Jau desmitiem gadu notiek diskusijas par to, vai Džekam tiešām bija jāmirst, lai izglābtu Rozu filmas "Titāniks" noslēgumā? Vai arī Roza bija īsta briesmone un ļāva viņam nomirt? Uz šo jautājumu atbildi radis "The Guardian".

Šī nav pirmā reize, kad tiek meklēta atbilde uz jautājumu par to, vai Džekam tiešām bija jāmirst. 2013. gadā šovs ar nosaukumu "MythBusters" secināja, ka jā, Roza varēja mazliet pabīdīties un Džeks būtu izdzīvojis. Vai tiešām mistērija tika atrisināta? Kā izrādās, ne gluži.

Pirmkārt, tās nebija durvis uz kurām gulēja Roza, bet gan ozolkoka durvju karkasa gabals, vismaz spriežot pēc salīdzinājumiem ar reālajām kuģa atlūzām. Un tas noteikti nebija pietiekami liels laukuma ziņā, lai uz tā varētu ietilpt abi ķermeņi.

Saskaņā ar pētījumu, ko veicis Fizikas centrs, Rozas plosts bija 183 centimetrus garš un 91 centimetru plats. Tomēr vērā netika ņemta peldspēja. Tāda izmēra un biezuma ozolkoka gabala svars (tilpus x blīvums x gravitācija) ir 1,920 ņūtoni.

Pāra svars ir 715 ņūtoni Džeka atveidotājam aktierim Leonardo di Kaprio un 549 ņūtoni aktrisei Keitai Vinsletai. Ledus aukstā sālsūdenī ozols kļūtu vēl smagāks. Tātad abi uz plosta nevarētu satilpt.

Bet kā ar glābšanas vestes teoriju? Kas notiktu, ja Roza no tās tomēr būtu atteikusies? Tik aukstā ūdenī Džeks 15 minūšu laikā būtu bezsamaņā. Bet, ja atrastos viens otram blakus uz koka atlūzas, noslīktu. Tas vai Džeks rīkojās pareizi upurējot savu dzīvību Rozas dēļ, jāspriež skatītājiem...