foto: Viskonsīnas loterija
1992.gadā veiktas norunas dēļ loterijas uzvarētājam nākas dalīties ar laimētajiem miljoniem
Laimīgie draugi Tomass Kuks un Džozefs Fīnijs ar savām sievām
Trakā pasaule
2020. gada 26. jūlijs, 21:55

1992.gadā veiktas norunas dēļ loterijas uzvarētājam nākas dalīties ar laimētajiem miljoniem

Jauns.lv

Gandrīz pirms 30 gadiem amerikāņu draugi Tomass Kuks un Džozefs Fīnijs izteica apsolījumu viens otram - ja kāds no viņiem reiz vinnēs "Powerball" loterijas džekpotu, laimests tiks sadalīts abu starpā.

Šī gada jūnijā Kuks par 2 dolāriem iegādājās laimīgo loterijas biļeti, kas bijusi 22 miljonus ASV dolāru vērta. Ievērojot 1992.gadā veikto norunu, par miljonāru nu kļuvis arī viņa draugs Fīnijs.

"Noruna ir noruna," komentējot vienošanos, loterijas organizatoriem saka Kuks. Viņam pievienojas arī Fīnijs: "Mēs izlēmām, ka tad, kad atnāks lielais laimests, mēs to sadalīsim. Tāpēc mēs loterijas biļeti pērkam katru nedēļu, nemaz nedomājot, ka tas tiešām var notikt." Iespēja tikt pie satriecošā laimesta "Powerball" loterijā ir 1 pret 292 201 338.

Par to, ka kļuvis par miljonāru, Kuks uzzinājis pie brokastu galda. Abi ar sievu sastinguši, kad pamanījuši, ka loterijas biļetē esošie cipari sakrīt ar izlozētajiem. Jaunais miljonārs ātri vien sazinājies ar savu draugu, kurš arī bijis šokā un sākotnēji domājis, ka Kuks mānās.

Abi vīri izlēmuši laimestu saņemt skaidrā naudā, un pēc nodokļu nomaksas katrs aizveda mājās apmēram 5,7 miljonus dolāru, teikts paziņojumā presei. Kuks nolēmis priekšlaicīgi doties pensijā, lai varētu vairāk laika pavadīt kopā ar mazbērniem. Tāpat abi draugi cer iepriecināt savas sievas, visiem kopā dodoties elpu aizraujošā ceļojumā.

Neskatoties uz lielo laimestu, azarts veiksminiekā nav rimies. Kuks saka, ka kopš lielās laimesta viņš ir iegādājies vēl divas loterijas biļetes. “Ko gan es varu zaudēt?” viņš nosaka.

Tēmas