Slavenības
2020. gada 26. jūlijs, 04:07

Atrasta Džeimsa Bonda mājvieta

Kas Jauns Avīze

Džeimss Bonds, Viņas Majestātes slepenais aģents 007, bērnību pavadīja Skaifolas muižā Skotijā. Tagad atšifrēts, kur viņš mitinājies Londonā.

Viens no Bonda tēla radītāja Iana Fleminga darba turpinātājiem, angļu rakstnieks Viljams Boids pie sava secinājuma nācis pēc rūpīgas izpētes.

Pirms uzrakstīt savu bondiādes turpinājumu, romānu Solo, kas iznāca 2013. gadā, Boids izlasīja visu Bonda sēriju. Laikraksta The Times literārajā pielikumā viņš atklāj, ka britu slavenākais aģents dzīvoja Velingtona skvērā 25 Čelsijas rajonā.

Protams, kā jau izdomāts tēls, reāli Bonds nekur nav dzīvojis, taču ir iespējams atrast  mājokli, kas kalpojis autora iedvesmai. Boids vadījās pēc apraksta romānā Zibens lode (1961), izspriežot pēc brauciena ar auto, ka dzīvoklis atrodas netālu no Haidparka.

Pēc tam viņš samazināja perimetru līdz Velingtona skvēram. Lai noteiktu precīzu mājas numuru, rakstnieks iedziļinājās Fleminga personiskajā dzīvē, īpaši laikā, kad viņš bija reportieris laikrakstā The Sunday Times.

foto: Google Maps
Nams Londonā, Velingtona skvērā 25, kur, pēc literāras leģendas, mitinājās Džeimss Bonds.

Un tad Boids pamanīja, ka Fleminga kolēģis, literatūras kritiķis Desmonds Makartijs dzīvoja Velingtona skvērā 25. Viņš ar sievu bija leģendāri sabiedrības dvēseles, bieži uzņēma viesus, un Makartiju mājoklis kļuva par smalko aprindu salonu. “Pierādījumi ir pārliecinoši. Ir visai ticami, ka Ians Flemings apmeklēja vienu vai vairākas ballītes, ko rīkoja Makartiju pāris,” teic Boids.

Pēc viņa  pārliecības, dzīvoklī bija gara viesistaba ar lieliem logiem, kā aprakstīts romānā No Krievijas ar mīlestību (1957). Turklāt Bonda viesistaba bija pilna grāmatu, kas acīmredzami sasaucas ar Makartija nodarbi.