Mūzika
2020. gada 15. jūlijs, 11:11

Noklausies - Antra Stafecka un Normunds Pauniņš aizkustina ar jaunu leģendārā hita "Man dimantu nav" versiju

Jauns.lv

Šodien ceturtdaļgadsimta jubileju jeb 25 gadus kopš pirmatskaņojuma brīža atzīmē grupas "100 Debija", iespējams, pati populārākā dziesma "Man dimantu nav”. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šim notikumam par godu ieskaņota šīs dziesmas jauna un no oriģināla radikāli atšķirīga producenta Ginta Stankeviča veidota versija, kurā "100 Debijai" kā solisti pievienojušies Antra Stafecka un Normunds Pauniņš.

"Normunds un Antra jau vairākus gadus veido atpazīstamāko un, manuprāt, emocionāli spēcīgāko duetu Latvijas popmūzikā," saka "100 Debijas" dalībnieks Agris Semēvics. "Dziesmas jubilejas versijas ierakstā gribējās iesaistīt labākos! Ir arī citas saiknes… Mēs ar Normundu - viņš grupā "Otra puse" un es "100 debijā" - sākām darboties apmēram vienā laikā, kas sakrita ar 90-to gadu sākumu. Savukārt Antra ir no Ogres – pilsētas, kuras estrādē "100 Debija" pirmo reizi kāpa uz skatuves. Tas brīdis uzskatāms par grupas dzimšanas dienu, bet Ogre - dzimšanas vietu.”

Līdzīgi kā pirms 25 gadiem dziesmai atkal ir tapis videoklips. 90-tajos klipa režisora pienākumus spīdoši veica Kristīne Balāvina un video lielākoties tika filmēts Latvijas Televīzijas telpās. Savukārt jaunās versijas klipa veidošanu "100 Debija" uzticējusi Artūram Valdmanim un Artūram Vanagam. Filmēšana notika Jūrkalnes stāvkrastā, kā arī, pateicoties direktores Sigitas Migolas patiesi draudzīgajai pretimnākšanai, uz Ventspils Teātra nama „Jūras vārti” plašās skatuves.

Dziesmas "Man dimantu nav” pirmatskaņojums notika 1995. gada 15. jūlijā Dobeles estrādē, kur tajā vakarā viesojās "SuperFM” trieciendejas. Radiostacijas šefs Uģis Polis, būdams pasākuma dīdžeja lomā, publikai, kā vēstīja pasākuma afiša, spēlēja potenciālos hitus un muzikālās novitātes. Tad arī tika pieteikta un publiski pirmo reizi atskaņota '"100 Debijas" pavisam nesen ieskaņotā albuma „Viss notiek” tituldziesma „Man dimantu nav”.