"Saulrieta dziesmu” koncerts Ikšķilē

2020. gada 3. jūlijā Ikšķiles brīvdabas estrādē notika “Saulrieta dziesmu” koncerts.

gallery icon
29
Mūzika
2020. gada 7. jūlijs, 08:22

FOTO: Lūsēns, Brauns, Muktupāvels un Sutugova izskandina "Saulrieta dziesmas" Ikšķilē

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Ikšķiles brīvdabas estrādē notika “Saulrieta dziesmu” koncerts. Harizmātiskie latviešu komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns, kā arī lieliskie dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova noskaņu koncertā izdzīvoja abu skaņražu skaistākās un ļoti zināmās, kā arī mazāk dzirdētās melodijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paši komponisti ar smaidu sevi nodēvējuši par “huligānu” un “romantiķi”, un abu spilgtās personības izpaužas gan skaņdarbos, gan improvizācijās, gan patiesā muzicēšanas kaislē.

Skatuves scenogrāfijā izmantoti “dzīvās uguns” elementi un divi “gaismas koki”, kas pietuvina skatītājus dabas ritmiem un noskaņās paspilgtina saulrieta tēmu.

Ar paveikto gandarīts ir arī koncertu producents Aigars Dinsbergs: “Pēc tumsas vienmēr nāk gaisma... Sajūta, ka atkal varam būt kopā ar šādiem izciliem mūziķiem un mūsu klausītājiem klātienē, ir neaprakstāma. Ir tik patīkami vērot smaidīgas sejas, dzirdēt aplausus, līdzdziedāšanu un atkal piedzīvot stāvovācijas. Esmu cerīgi noskaņots un ļoti gaidu tikšanos nākamajos koncertos.” Jau šonedēļ „Saulrieta dziesmas” izskanēs skaistajā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos (10.jūlijā) un Alūksnes Pilssalas estrādē (11.jūlijā). Pēc tam  koncerti notiks Kuldīgas estrādē (18.jūlijā), Bauskas Pilskalna parka estrādē (25.jūlijā), Talsu pilskalnā (31.jūlijā), Baldones Vanagkalna estrādē (7.augustā),  Madonas estrādē (14.augustā) un Lielvārdē, Rembates parka estrādē (15.augustā).