Slavenības
2020. gada 7. jūlijs, 06:09

TV zvaigzne Kristīne Komarovska piecas dienas dzīvojusi badā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

TV personība Kristīne Komarovska īstenojusi drakonisku diētu cerībā, ka tādā veidā uzlabos savu labsajūtu un veselību, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Kristīne Komarovska, noslēdzot Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūrdeva" sezonu, devās labi plānotā atvaļinājumā – uz Tartu Igaunijā, kur nodevās fastingam jeb daļējai badošanās, kas šobrīd ir viena no populārākajām svara samazināšanas diētām pasaulē. Bez ēdiena, tikai ar tēju, ūdeni un netīkamām procedūrām TV seja samierinājās piecas dienas, tā izturot attīrīšanās kursu.

Lai dalītos pieredzē un savā ziņā gūtu atbalstu pašas izvēlētā dzīvesveidā, Kristīne "Instagram" izveidojusi profilu "kk_helth", kas turpmāk tikšot uzturēts ar veselīga dzīvesveida tematiem un pieejams par maksu – pieci eiro mēnesī. Būdama nogurusi patērēt fake saturu, ko nosaka reklāma, Kristīne nolēmusi badošanās efektivitāti pārbaudīt uz savas ādas, pati maksājot par pakalpojumu kādā Tartu klīnikā. „Nekad neesmu to darījusi, bet biju domājusi par to. Ja nu vienīgi pirms pieciem gadiem, kad piecas dienas badojos mājās pēc savām metodēm. Taču tam nebija tālejošu rezultātu,” savā "Instagram" kontā iesāk Kristīne.

Pēc šādu tādu diētu ievērošanas viņa zina teikt, ka spēj būt „drāmas karaliene”, ja nedabū ēst, tāpēc ilgi domājusi, vai spēs izturēt badošanos piecas dienas. „Toreiz badošanās trešajā dienā uznāca dusmas, raudulīgums, aizvainojums, biju gatava apēst pat zirgam auzas, jo galīgi nebija spēka... Man nav pārāk labas attiecības ar ēdienu. Viss parasti notiek kampaņveidīgi – varu veselīgi ēst, sportot, tad atkal ne no kā neatsakos. Ar līdzsvaru ir grūti. Un līdz ar to slikti izturos pret savu ķermeni. Ballītēs pārēdos. Sāku ēst čipsus un nevaru apstāties, līdz paciņa nav iztukšota. Stresu vienkārši noēdu ar "Lācīti ķepainīti",” dažbrīd vājo raksturu neslēpj Komarovska.

„Pašrocīgums” badošanās kūrē nav nekas labs, tāpēc piesaistījis tas, ka klīnikā viss notiek ārsta uzraudzībā un papildināts ar dažādām procedūrām. Tiesa, ne ar tām patīkamākajām. „No vienas puses, nekā traka te nav – no rīta mute jāskalo ar eļļu, jādzer noteikts daudzums šķidruma, jāiet uz masāžām, jāpastaigājas, jāpaguļ, var apmeklēt pirti un baseinu,” atklāj Kristīne. No otras – obligāta ir ķermeņa attīrīšana jeb zarnu skalošana divas reizes dienā – no rīta un vakarā –, ko izturēt bijis visai pagrūti. Nedrīkst dzert zāles, lai arī ļoti var sāpēt galva.

Grūtākā bijusi trešā diena. „Sākās baigā cīņa ar sevi. Brīžiem „nokrīt” spiediens, reibst galva. Ir jāspēj ar sevi sarunāt. Jāsaprot, ka ēst vairāk grib smadzenes, nevis organisms. Badojoties ļoti skaidri sajūti, kā ēšana ietekmē smadzenes, cik vienā medus karotītē ir daudz enerģijas – bomba! Notici, ka tavs ķermenis ir daudz spējīgāks un izturīgāks, nekā smadzenes tev mēģina iestāstīt. Ka, nepārvarot sevi, nevari tikt nākamajā līmenī ne fiziski, ne mentāli.” Trešajā dienā Kristīne sākusi izjust ķermeņa un domu vieglumu. „Sāku izjust vairāk prieka un gaišuma, daudz ideju, ko gribu un negribu darīt. Viena no lielākajām atziņām ir tā, ka mēs patiesībā dzīvojam ļoti komfortablu dzīvi, ko citādi nenovērtētu,” stāsta Kristīne.

Viņa atklāj būtiskāko iemeslu, kāpēc visu šo uzsākusi. Izrādās, Kristīne cīnās ar Laimas slimību. „Esmu izdzērusi antibiotiku kursu, kas atstājis nepatīkamu iespaidu, izgājusi ļoti garu homeopātijas kursu. Tas, ko gribēju izdarīt ar fastingu, ir pilnībā attīrīt ķermeni. Ceru, ka pēc šā visa nodošu analīzes un mana borēlija (Laimas slimības izraisītāja) būs nomirusi badā…” atklāj Kristīne.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!