Slavenības
2020. gada 30. jūnijs, 11:55

Rokere Elīna Krastiņa uz sava motocikla ar ātrumu spēlējas saprātīgi

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Ja redzat sev garām uz motocikla aiztraucamies šo dāmu, ziniet – tā ir daiļā rokmūziķe, grupas "Colt" soliste, kādreizējā "Mis Valmiera" Elīna Krastiņa, kuru TV skatītāji iepazina šovā "Dziedošās ģimenes".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Man kā rokmūziķei ļoti patīk aktīvs dzīvesveids, kurā var noķert kādu adrenalīna devu, tāpēc ik pa laikam atrodu kādu jaunu mērķi, ko sasniegt. Viens no tādiem bija 2016. gadā, kad kopā ar klasesbiedreni īstenojām savulaik iedomātu vidusskolas sapni – nokārtot motocikla vadītāja tiesības pilnajai A kategorijai. Tas patiešām bija notikums, pēc kura nākamais solis bija iekrājumu veidošana sava pirmā moto spēkrata iegādei. Sapņa piepildīšanās otrā daļa tika realizēta 2018. gada janvārī, kad nopirku savu "Suzuki Gladius SFV650", kas pie manis atceļojis no Lielbritānijas. Līdz tam savu moto pieredzi krāju, aizņemoties citu "Suzuki" motociklu,” par savu hobiju – motobraukšanu – stāsta dziedātāja.

foto: no privātā arhīva
Viens no Elīnas Krastiņas mērķiem bija savs motocikls. „Kas būs nākamais manā mērķu sarakstā? Jāpadomā. Varbūt kravas auto vadītāja apliecība?” smejas rokdziedātāja.

Par savu motociklu Elīna saka – tas ir lielisks skolotājs. „Tam ir pietiekami labs griezes moments un dinamika. Motocikls ir arī atbilstošs manam augumam un spējām to veiksmīgi pārvaldīt. Manu izvēli ietekmēja arī tā izskats,” braucamrīku noraksturo daiļā dāma.

Un kāda viņa ir kā braucēja? Jo šis mocītis ļauj attīstīt lielu ātrumu – 100 km/h paātrinājumu tas uzņem nepilnās četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 205 kilometri stundā. „Kad atrodies uz motocikla, esi citā realitātē. Protams, laiks, kad gribas kaut ko pierādīt, traucoties nenormālā ātrumā, man ir jau pagājis, jo, kā es saku, cilvēks kļūst apdomīgs savā rīcībā tad, kad ir, ko zaudēt. Tāpēc ar ātrumu man patīk paspēlēties saprātīgi. Man ir svarīga tā sajūta, kad pār motociklu valdu es, nevis otrādi. Man patīk redzēt apkārtni un spēt sajust katru smaržu, nevis aiztraukties tam dabas skaistumam garām, ātri nokļūstot kaut kur, neko tā arī neredzējusi,” atbild Elīna, sakot, ka viņai ir arī sava kompānija, ar kuru kopā dodas motoizbraucienos: „Tomēr mūziķa grafiks ne vienmēr ļauj visu apvienot. Tāpēc mans sapnis par aizbraukšanu ar motociklu uz Norvēģiju vēl paliek iecerēs.”