Tik vienkārši ģērbjas Bondare un Feldmane, ejot skatīties latviešu modi. FOTO
Bijusī TV šovu zvaigzne Iveta Feldmane un māksliniece Ieva Bondare modes skates apmeklēja, tērpušās neuzkrītošā apģērbā.
Slavenības
2015. gada 24. oktobris, 16:28

Tik vienkārši ģērbjas Bondare un Feldmane, ejot skatīties latviešu modi. FOTO

Jauns.lv

24. oktobrī Vāgnera zālē Vecrīgā festivāla „Modes manifestācija II” ietvaros jaunāko kolekciju modes skates publikai izrādīja astoņi Latvijas dizaineri, kuru veikumā raudzīties devās arī pazīstamas sabiedrības dāmas.

Atšķirībā no vairuma modes pasākumu, kurā populāras dāmas, ejot skatīties modes skates, allaž cita citu cenšas pārspēt ar pēc iespējas spožākiem un dārgākiem tērpiem, uz „Modes manifestācijas” modes skatēm sabiedrībā zināmas dāmas bija posušās atturīgi un vienkārši, ļaujot spīdēt dizaineru veikumam uz mēles. „Modes manifestācijas” viešņu vidū bija sastopamas tādas populāras modes interesentes kā māksliniece Ieva Bondare, bijusī TV seja Iveta Feldmane, žurnāliste Una Ulme, fonda „Mākslai vajag telpu” vadītāja Katrīna Leiškalne, ko pavadīja dzīvesbiedrs politiķis un basketbola funkcionārs Edgars Jaunups, „Prāta vētras” menedžere Aija Auškāpa, mūziķa Jāņa Jubalta sieva Dace Jubalte, stiliste Iveta Vecmane, stiliste Kristīne Rudzinska un citas. Nenoliedzami, krāšņākā dāma pasākumā bija tā organizatore Dita Danosa, kas bija saposusies modes mākslinieka Aleksandra Pavlova darinātā elegantā garā kleitā.

Savas jaunākās kolekcijas „Modes manifestācijā” demonstrēja Latvijas modes stabilā vērtība − zīmols Alexander Pavlov, popularitāti nostiprinājušais zīmols Red Salt, ilgāku laiku Ķīnā dzīvojusī ekscentriskā Baiba Ladiga, kas uz pasākumu bija ieradusies kopā ar savu vīru japāņu arhitektu Reidži Kobajaši, strauju atpazīstamību iekarojošais zīmols IN by Inga Nipāne, kā arī jaunie modes dizaineri Una Bērziņa, Liene Bukovska, Laima Ūdre un Arvils Linde.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders