foto: Vida Press
Braiens Adamss šokā: tik antisanitāros apstākļos top sejas maskas
Braiens Adamss.
Slavenības
2020. gada 4. aprīlis, 07:37

Braiens Adamss šokā: tik antisanitāros apstākļos top sejas maskas

Jauns.lv

Kanādiešu rokeris Braiens Adamss pandēmijas laikā regulāri savā “Instagram” blogā ievieto jaunus video, kuros uzdzied kādu dziesmu fanu priekam un uzmundrinājumam. Viņš nesen publiskojis arī video par to, kādos apstākļos top zilās higiēniskās sejas maskas, kas šā brīža situācijā ir tik pieprasītas visā pasaulē. Noskaties, tu būsi pārsteigts!

View this post on Instagram

#facemask #covid_19

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams) on

Mūziķis Braiens Adamss savā “Instagram” blogā ievietojis video, kurā redzams, cik nesanitāros apstākļos top higiēniskās sejas maskas, kurām lemts pasargāt cilvēku no baciļiem, mikrobiem un vīrusiem. Tām ir jābūt sterilām, bet… “Es aizdomājos, no kurienes gan nāk šīs zilās higiēniskās maskas,” raksta rokeris, klāt pievienojot mirkļbirku “aplami tik daudzos veidos” (#wrongonsomanylevels).

Mazā istabiņā viens otram sēž līdzās vīrieši, kas drudžaini šuj sejas maskas ar rūpnieciskajām šujmašīnām. Nekādu higiēnas prasību. Ne viņiem rokās cimdi, ne kājās apavi. Par to, ka viņiem pašiem būtu nepieciešams strādāt sejas maskās, pat lieki pieminēt. Sašūtie masku metri brīvi krīt turpat uz piegružotās grīdas. Savukārt uz grīdas sēž bērni un no zilā materiāla kvadrātiņiem veido maskām nepieciešamās ieloces, lai pieaugušie tās vēlāk šūtu.

Adamss, līdzīgi kā daudzi mākslinieki, cenšas uzlabot noskaņojumu saviem faniem šajā grūtajā laikā, regulāri uzdziedot pa kādai dziesmai, ko atrāda “Instagram” blogā. Taču arī viņam ir viedoklis un nostāja, kāpēc mūs šobrīd piemeklējusi šāda globāla nelaime.

Izpildot dziesmu “House Arrest” (“Mājas arests”), kas ir no dziedātāja 1991. gadā iznākušā albuma, mūziķis secina: “Kurš gan to būtu varējis iedomāties, ka mēs patiešām nonāksim sava veida mājas arestā? Katrā ziņā ne es, kad sarakstīju šo dziesmu. Taču mēs cilvēki esam vainojami pie šī Covid-19 draņķa. Kamēr vien mēs neatmodīsimies un nebeigsim patērēt dzīvnieku produktus, šādi vīrusi turpināsies un daba radīs pandēmijas.”

Interesanti, ka šā gada februārī, kad Ķīnā koronavīrusa izplatība bija pašā virsotnē, varasiestādes pieņēma lēmumu aizliegt savvaļas dzīvnieku tirdzniecību un patēriņu. Savukārt aprīlī Ķīnas dienvidu pilsēta Šeņdžeņa aizliegusi arī suņu un kaķu izmantošanu pārtikā, paplašinot visā valstī pēc Covid-19 pandēmijas izcelšanās noteikto savvaļas dzīvnieku patēriņa aizliegumu. Tiesa, Šeņdžeņas varasiestādes paziņoja, ka aizliegums ēst suņus un kaķus stāsies spēkā 1.maijā.