foto: ddp images/abaca press/ Vida Press
Labāk būtu klusējusi! Krievu modele uzskata, ja Covid-19 iznīcinās pusi cilvēces, planēta ar to būšot tikai ieguvēja
Modele Viktorija Bonja.
Slavenības
2020. gada 28. marts, 08:12

Labāk būtu klusējusi! Krievu modele uzskata, ja Covid-19 iznīcinās pusi cilvēces, planēta ar to būšot tikai ieguvēja

Jauns.lv

Krievijā labi pazīstamā modele Viktorija Bonja izraisījusi sašutuma vētru internetā pēc tam, kad paziņojusi, ka viņasprāt cilvēces daļēja izmiršana nav “nekas traks”, jo mūsu planētai tas nākšot tikai par labu.

Modele Viktorija Bonja

gallery icon
25

Krievu modele un bijusī realitātes šova “Dom-2” dalībniece savā “Instagram” blogā publiskojusi strīdīgi vērtējamu viedokli, kas vēlāk Krievijas sociālajos tīklos strauji izpelnījies uzmanību un masveida kritiku.

Savā video vēstījumā Viktorija Bonja apgalvo, ka patiesībā šis koronavīruss planētai ir pat nepieciešams, jo nāks par labu mūsu Zemei. “Jo cilvēce ir pilnībā izpostījusi mūsu planētu, mēs esam iznīcinājuši planētu. Ja godīgi, daudz sliktāk šķiet, ja planēta ietu bojā. Bet fakts, ka puse cilvēces izmirs, ja godīgi, nav tik biedējoši.”

Vēlāk modele savus video izteikumus centusies precizēt rakstītā vēstījumā “Instagram” blogā: “Variet mani dedzināt uz sārta, lamāt un runāt, ko gribat… taču es uzskatu, ka koronavīruss nāk par labu mūsu planētai un vienmēr esmu domājusi, ka viss šajā dzīvē nāk no Augstākā! Kā labais, tā sliktais. Cilvēce kopumā ir kļuvusi sliktāka par siseņu baru, kas apēd visu savā ceļā, aiz sevis neatstājot nekā dzīva! Pēdējo 50 gadu laikā esam nogalinājuši planētu tik ļoti, kā neviena cita paaudze trūkstošiem gadu laikā nav to iznīcinājusi. Šādiem satricinājumiem koronavīrusa formā jānāk mums par labu!”

“Nekādā gadījumā es nevienam nenovēlu ļaunu, nāvi vai slimību, taču mēs diemžēl maksājam par savu neapzinīgo dzīvi tieši ar šādu cenu,” piebildusi modele.

“Ļoti ceru, ka šī situācija iemācīs mūs rīkoties apzinātāk, novērtēt dzīvi, cienīt dabu, ūdeņus (upes, ezerus, okeānus un jūru), dzīvniekus, tīru gaisu un visu, ko mums sniedz planēta – māte!”

Modele vērsusi uzmanību uz to, ka virs Ķīnas pirmo reizi kopš 2008. gada, kad Pekinā notika Olimpiskās spēles, esot tīrs gaiss. Šādu ainu uzskatāmi parādot NASA rīcībā esošie uzņēmumi no kosmosa. “Situācija ar koronavīrusu sniedz planētai atelpu,” raksta Bonja.

Modele ierosina, ka nedēļu ilgas dīkstāves vajadzētu ieviest katru sezonu, lai pavasarī, vasarā, rudenī un ziemā planēta varētu nedaudz atpūsties. “Protams, tas materiāli nebūs izdevīgi nevienam!!! Materiālā dzīve ir mūs iesūkusi tiktāl, ka paši jau dzenam sevi postā, bet sevi nav žēl! Taču planētu ir līdz sirdssāpēm žēl!”

Modelei ir sekotāji, kas piekrīt viņas viedoklim, taču daudziem šāds viedoklis šķiet nepieņemams. “Ja tavi draugi/radi nomirs, vai tu arī rakstīsi to pašu?” – apjautājies viens. Uz to Viktorija atbildējusi, ka esot gatava samaksāt par “cilvēces alkatību” un viņai piekrītot arī pašas mamma. “Jūs nesaprotat mūsu domu gājienu, ko jūsu domas vada bailes un bailes par pašu dzīvību,” norādījusi Bonja.