foto: Juris Rozenbergs
Dziedātāja Marija Naumova netiek mājās no Indijas
Marija Naumova.
Slavenības
2020. gada 25. marts, 16:50

Dziedātāja Marija Naumova netiek mājās no Indijas

Jauns.lv

Vismaz līdz aprīļa beigām kopā ar ģimeni Indijā "iesprūdusi" dziedātāja Marija Naumova.

Par to Eirovīzijas dziesmu konkursa 2002. gada uzvarētāja pavēstījusi sociālās saziņas tīklā "Facebook", nododot sveicienus no Indijas, kur šajā sarežģītajā situācijā "iestrēgusi ar visu ģimeni".

"Pagaidām nav iespejas atgriezties mājās, ļoti ceram, ka šī iespēja parādīsies aprīļa beigās," saka Marija, izsakot cerību, kad tad jau visas ligas būs beigušās. "Nesen dzirdējām vietējo astrologu analīzi par vīrusu - viņi stāsta, ka decembrī četras planētas nonāca konkrētā stāvoklī, kas arī izraisīja visu šo vīrusu," tā saka dziedātāja, piebilstot, ka astrologi tagad prognozējot, ka marta beigās un aprīļa sākumā viss sākšot mainīties uz labo pusi: "Lai tā arī būtu. No sirds gribas, lai tas viss beidzas."

Naumova Indijā atrodas Jaunā gada sagaidīšanas brīdī - šodien, 25. martā, tur iestājoties 2077. gads. "Gribu novēlēt, lai visiem šis gads ir veiksmīgs - varēsim pamainīties savās domās, kļūt labāki, sirsnīgāki, lai mēs varētu sākt savādāk uztvert apkārtējo pasauli, cienīt dabu, cilvēkus blakus un mīlēt sevi vairāk, nekā to darām ikdienā. Viss ir dieva rokās, ejam uz priekšu un nepadodamies", savu vēstījumu nobeidz Naumova.

Indija gan, šķiet, nemaz nav tā labākā vieta, kur pašlaik iesprūst tūristam no Latvijas. Valstī esot noteikti drastiski ierobežojumi - ļaudīm pilnībā aizliegts iziet no mājas, un uz eiropiešiem tur skatoties kā uz ļauniem vīrusa izplatītājiem. Sabiedriskais transports nekursē, biroji un dievnami slēgti, pilsētu robežas bloķētas. Strādā vien policija, mediķi un ugunsdzēsēji, slēgtas lidostas, aizliegti pat vietējie reisi. Tādā karantīnā indieši dzīvos 21 dienu. "Ja mēs netiksim galā ar nākamo 21 dienu, tiksim atmesti atpakaļ 21 gadu," pavēstījis Indijas premjers Narēndra Modi.