Mūzika
2020. gada 4. marts, 16:25

Koncertturnejā atkal dosies roka veterāni "Genesis"

Jauns.lv

13 gadu pēc pēdējās kopīgās uzstāšanās koncertturnejā izlēmusi doties savulaik tik populārā angļu grupa "Genesis".

Par to, ka "Genesis" plāno jaunu koncertturneju, grupas dalībnieki Fils Kolinss, Tonijs Benkss un Maiks Razerfods pastāstījuši intervijā "BBC Radio 2".

"Mēs visi prātojām: "Kāpēc gan ne?" Jā, izklausās pēc tāda neveikla iemesla, bet mēs izbaudām cits cita kompāniju, mums patīk kopā spēlēt," atzina Kolinss.

Uz skatuves jaunajā koncertturnejā grupai pievienosies Fila Kolinsa 18 gadu vecais dēls Nikolass - viņš pie bungām stāsies sava tēta vietā. Fils Kolinss, kā zināms, 2007. gadā - "Genesis" iepriekšējā koncertturnejā - savainoja nervu, un kopš tā laika bungas spēj spēlēt tik vien uz īsu brīdi, ne visu koncertu. Beidzamos gados Nikolass jau sēdies pie bungām slavenā tēva solokoncertos, un tieši tas, ka viņš šo māku tik labi apguvis, bijis viens no iemesliem, kāpēc "Genesis" atkalapvienojušies. "Viņš spēlē gluži kā Fils, un tas mums deva ideju, ka mēs to varētu, jo zinājām - Fils koncertturnejā mums buņģieris būt nevar," atzina taustiņinstrumentālists Benkss.

"Genesis" jauno koncertturneju sauks "Last Domino?", un tā sāksies 16. novembrī Dublinā. Būs šovi Liverpūlē, Belfāstā, Mančestrā, Glāzgovā, citās britu pilsētās, un, protams, arī Londonā - "O2" arēnā. Grupas sastāvā gan nebūs viena no tās dibinātājiem Pītera Geibriela, kas "Genesis" pameta 1975. gadā. Un arī ģitārists Stīvs Hekets grupas sastāvā neatgriezīsies.

foto: CAMERA PRESS/Dennis Stone / Vida Press
Maiks Razerfods, Fils Kolinss un Tonijs Benkss astoņdesmitajos gados.

"Genesis" tika dibināta septiņdesmitajos gados, spēlēja tautas mūziku, tad progresīvo roku, līdz pievērsās poprokam, ar ko arī kļuva slaveni. Ir izdoti grupas 15 studijas un seši koncertierakstu albumi, pārdoti vairāk nekā 100 miljoni to eksemplāru. Un pagaidām beidzamais koncerts aizvadīts 2007. gadā, atzīmējot muzikālās apvienības izveidošanas 40. jubileju.