foto: scanpix
Holivudas producentu Vainsteinu atzīst par vainīgu 3. pakāpes izvarošanā
Holivudas producents Hārvijs Vainstains.
Slavenības
2020. gada 24. februāris, 20:03

Holivudas producentu Vainsteinu atzīst par vainīgu 3. pakāpes izvarošanā

Jauns.lv / LETA

Holivudas producents Hārvijs Vainstains pirmdien atzīts par vainīgu apsūdzībās par seksuālu uzmākšanos un izvarošanu, taču attaisnots vissmagākajā apsūdzībā par seksuālu uzbrukumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zvērinātie, kuru vidū ir septiņi vīrieši un piecas sievietes, atzina, ka Vainstains ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006.gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013.gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Tomēr 67 gadus vecais producents attaisnots apsūdzībās par pirmās pakāpes izvarošanu un par seksuālu uzbrukumu, kas viņam draudēja ar mūža ieslodzījumu.

Kustība "#MeToo", kura radās kā reakcija uz ziņām ASV medijos par Vainstaina nodarījumiem, spriedumu viņa lietā jau pasludinājusi par robežšķirtni globālajā cīņā pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību.

Hārvijs Vainstains piesakās policijā un pēc tam rokudzelžos tiek nogādāts tiesā

Seksuāla rakstura noziegumos apsūdzētais bijušais Holivudas producents Hārvijs Vainstains piesakās policijā un pēc tam rokudzelžos tiek nogādāts tiesā.

gallery icon
16