Kērks Duglass dzīvē un uz ekrāna (1916-2020)

Kērks Duglass dzīvē un uz ekrāna (1916-2020)

gallery icon
44
Slavenības
2020. gada 29. februāris, 05:02

Zināms, kam tiks Holivudas zvaigznes Kērka Duglasa atstātais milzu mantojums

Jauns.lv

Holivudas leģenda Kērks Duglass (1916-2020) visu dzīvi aktīvi atbalstījis labdarības projektus, ziedojot dāsnas summas cēliem mērķiem. Kā nesen kļuvis zināms, viņš to turpina darīt, arī aizejot mūžībā. Visu savu mantojumu viņš novēlējis labdarībai.

Kērks Duglass mūžībā devās šā gada 5. februārī, būdams 103 gadus vecs.

Leģendārais aktieris vienmēr bijis atvērts labdarībai un dzīves laikā materiāli atbalstījis daudz un dažādus labdarības projektus. Aizejot mūžībā, viņš izdarījis savu viscēlāko darbu – visu kapitālu novēlot labdarībai.

foto: CAMERA PRESS/G/S / Vida Press
Kērks Duglass ar dēliem (otrajā rindā no kreisās): Džoelu, Pīteru, Ēriku un Maiklu.

Kā jau ziņots, Kērks Duglass, dodoties mūžībā, atstājis 61 miljonu dolāru lielu mantojumu. Un viņa slavenajam dēlam, arī aktierim Maiklam Duglasam (75) no tā netiks ne centa.

50 miljoni dolāru tiks novirzīti dažādiem labdarības projektiem, ko atbalsta fonds “Douglas Foundation”. Šīs organizācijas moto ir “palīdzēt tiem, kuri paši nespēj sev palīdzēt”.

foto: Everett Collection / Everett Collection/ Vida Press
Kērks Duglass 1954. gadā ar sievu Annu īsi pēc kāzām.

Daļa līdzekļu nonāks Sentlorensa universitātes rīcībā. Par šo naudu tiek apmaksātas izglītības iespējas trūcīgiem studentiem. Daļa naudas tiks ziedota bērnu slimnīcai Losandželosā, “Kērka un Annas Duglasu Bērnības centra” vajadzībām un vēl ducim citu organizāciju un fondu.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
2018. gads. Maikls Duglass ar sievu Ketrīnu, dēlu Kameronu un tēvu Kērku Holivudas slavas alejā, kur viņam piešķirta zvaigzne.

Duglasa dēls Maikls, kam tētis mantojumā nav atstājis ne centa, par to gan var nebēdāt. 2020. gadā Maikla Duglasa kapitāls novērtēts 300 miljonu dolāru vērtībā. Viņam nudien nav nepieciešams papildus materiāls atbalsts.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Viņš bija pēdējās vēl dzīvais palikušais aktieris no Holivudas Zelta laikmeta.

Kērka veselības stāvoklis pamazām pasliktinājās jau kopš 1996. gada, kad viņš pārcieta trieku, taču pēc atveseļošanās aizvien turpināja laiku pa laikam filmēties. Cienījamus gadus sasniegušais aktieris mūža nogalē vēl piedalījās seriālā “Touched By An Angel”, bet 2003. gadā nofilmējās kinolentē “It Runs In The Family”.

Par Kērka Duglasa nāvi ģimenes vārdā ar “Instagram” palīdzību publiski paziņoja Maikls Duglass: “Es un mani brāļi ar lielām skumjām paziņojam, ka Kērks Duglass šodien aizgājis no mums.”

foto: Karl Larsen / SplashNews.com/ Vida Press
Kērks un Anna Duglasi atzīmē leģendārā aktiera 102. dzimšanas dienu.

“Pasaulei viņš bija leģenda, aktieris no kinofilmu zelta laikmeta, kurš nodzīvoja līdz saviem zelta gadiem; humānists, kura uzticība taisnīgumam un lietām, kam viņš ticēja, mums visiem bija standarts, uz kuru tiekties. Tomēr man un maniem brāļiem Džoelam un Pīteram viņš bija vienkārši Tētis. Ketrīnai brīnišķīgs vīratēvs, mazbērniem un mazmazbērniem mīlošs vecaistēvs, un sievai Annai brīnišķīgs vīrs.”

“Kērka mūžs bija labi nodzīvots, un viņš atstāj mantojumu filmās, kuras pārdzīvos nākamās paaudzes, un vēsturē kā ievērojams filantrops, kurš centās palīdzēt sabiedrībai un nest mieru planētai.”

foto: Coleman-Rayner / Vida Press
2018. gads. Kērkam – 101, sievai Annai – 99.

“Ļaujiet man nobeigt ar vārdiem, ko viņam teicu pēdējā dzimšanas dienā, un kas vienmēr paliks patiesi. Tēti – es tevi ļoti mīlu un esmu lepns būt tavs dēls.”

Maikls Duglass saņem zvaigzni Holivudas Slavas alejā

Divus "Oskarus" ieguvušais amerikāņu aktieris Maikls Duglass 2018. gada 6. novembrī saņēma zvaigzni Holivudas Slavas alejā, šādi tiekot pagodināts par ...

gallery icon
30