Maikls Duglass un Ketrīna Zeta-Džounsa nopērk māju netālu no Ņujorkas

gallery icon
30
2020. gada 25. februāris, 04:43

Kērks Duglass dēlam Maiklam mantojumā atstājis tieši neko

Jauns.lv

Holivudas leģenda Kirks Duglass no savas 61 miljonu dolāru lielās bagātības mantojumā ģimenei nav atstājis pilnīgi neko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AFP/Scanpix
Maikls un Kirks Duglasi.

Aktieris Kirks Duglass nomira 5.februārī 103 gadu vecumā. Leģendārais Holivudas aktieris nopelnījis miljonus savas karjeras laikā, taču viņa dēls Maikls Duglass (75) no tā nesaņems neko.

Visa bagātība novēlēta labiem mērķiem. Vismaz 50 miljoni dolāru nonāks "Duglasa fondā", kas palīdz cilvēkiem, kuri nevar palīdzēt paši sev.

Maikls Duglass saņem zvaigzni Holivudas Slavas alejā

Divus "Oskarus" ieguvušais amerikāņu aktieris Maikls Duglass 2018. gada 6. novembrī saņēma zvaigzni Holivudas Slavas alejā, šādi tiekot pagodināts par ...

gallery icon
30

2015.gada intervijā Duglass skaidroja, ka viņa sieva Anne izveidoja fondu pirms 50 gadiem. 2012.gadā fonda rīcībā bijuši 80 miljoni dolāru un Duglass vēlējies tos visus atdot labdarībai.

foto: FS/MPI/Capital Pictures/Scanpix
Duglasu ģimene.

"Dažreiz mums nepietika  ēdiena, bet ļoti bieži pie durvīm pieklauvēja kāds bezpajumtnieks, lūdzot ēdienu un mana māte viņam vienmēr kaut ko iedeva. Mana māte man teica: "Tev jārūpējas par citiem cilvēkiem." Tas ir palicis ar mani," intervijā savulaik sacīja aktieris.

Maikls Duglass un Ketrīna Zeta-Džounsa „Movies For Grownups Awards” ceremonijā

gallery icon
24

"Duglasa fonds" atbalsta bērnu slimnīcu Losandželosā, kā arī sniedz palīdzību studentiem. Fonda galvenais mērķis ir palīdzēt medicīnā, izglītībā, radīt jaunas iespējas bērniem, kuru rokās ir nākotne, teikts fonda mājaslapā.

Kirka dēls Maikls savas karjeras laikā nopelnījis 300 miljonus dolāru. Pēc tēva nāves Maikls nāca klajā ar publisku paziņojumu:

"Kirka dzīve bija labi nodzīvota un viņš atstāja mantojumā filmu, kas izturēs nākamās paaudzes un vēsturi kā slavens filantrops, kurš strādāja, lai palīdzētu sabiedrībai un radītu mieru pasaulē. Ļaujiet man beigt ar vārdiem, kurus es viņam teicu viņa pēdējā dzimšanas dienā un, kuri vienmēr būs patiesi: "Tēvs, es tevi ļoti mīlu un esmu lepns būt tavs dēls."