Slavenības
2020. gada 22. februāris, 09:50

Princis Čārlzs jau kopš astoņdesmitajiem gadiem valkā tikai šos divus mēteļus

Jauns.lv

Mums visiem ir savi iemīļotie apģērbi, kurus nēsājam biežāk nekā citus. Arī Velsas princim Čārlzam tā ir. Vai tā būtu lietaina britu ziemas diena vai dzestrs rudens vakars, princis Čārlzs teju četrdesmit gadus redzēts tikai divos dažādos mēteļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princim Čārlzam gandrīz 40 gadus tikai divi mēteļi

gallery icon
32

Aplūkojot detalizētāk prinča Čārlza ģērbšanās stilu, redzams, ka Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II vecākā dēla ziemas un rudens garderobē dominē tikai divi mēteļi.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Viena no pirmajām reizēm, kad Čārlzs sabiedrībā redzēts šajā tvīda mētelī, datējama ar 1988. gada 3. janvāri. Princis kopā ar sievu princesi Diānu un jaunāko dēlu princi Hariju ieradās uz fotosesiju karalienes īpašumā Sandringemā.

Viņš tajos redzēts izejam sabiedrībā regulāri, turklāt jau kopš astoņdesmitajiem gadiem.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
1999. gada marts. Vizītes laikā Velsā, sarunājoties ar vietējo fermeri. Tvīda mētelim princis pieskaņojis spieķi, bet apkakles atloka pogcaurumā ielicis koši dzeltenu narcisi.

Viens no tiem ir smilšu krāsas kamieļvilnas mētelis, bet otrs tvīda mētelis ar divrindu pogājumu, ko darinājis zīmols “Anderson & Sheppard”.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
2000. gada decembris. Pirmo reizi prinča Čārlza garderobē parādās smilšu krāsas kamieļvilnas mētelis. To viņš izvelējies, apmeklējot gadskārtējo Ziemassvētku dievkalpojumu, kopā ar mammu karalieni Elizabeti II un vecmāmiņu Karalieni Māti.

Prinča Čārlza ziemas un rudens garderobe atgādina mums vienu – klasika no modes nekad neiziet.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
2015. gada martā, kopā ar sievu Kamillu, vērojot zirgu skriešanās sacīkstes Askotā.

Vai patiesi princim gandrīz četrdesmit gadus kalpo tikai divi mēteļi, vai viņš tik ļoti iemīļojis šos modeļus, ka ikreiz jaunu pasūta identisku vecajam, - tas jājautā princim pašam.

foto: CAMERA PRESS/Alan Davidson / Vida Press
2019. gada decembris un tradicionālais Ziemassvētku dievkalpojums.