Svinības pēc "Kilograms kultūras" balvu pasniegšanas ceremonijas

Sabiedrisko mediju balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada notikums" saņēmusi režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskā spēlfilma "Dvēseļu putenis", informē pasākuma rīkotāji.

gallery icon
160
Slavenības
2020. gada 16. februāris, 09:03

FOTO: ļaudis neformālā gaisotnē līksmo pēc "Kilograms kultūras" balvu pasniegšanas ceremonijas

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas (LTV) koncertstudijā sestdien notika sabiedrisko mediju apbalvojuma kultūras jomā "Kilograms kultūras 2019" pasniegšanas ceremonija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc balvu pasniegšanas ceremonijas neformālā gaisotnē tikās aktieri, režisori un citi kultūras ļaudis.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Sabiedrisko mediju balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada notikums" saņēmusi režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskā spēlfilma "Dvēseļu putenis". Līdzās šai kinolentei uz balvu šajā kategorijā pretendēja arī ceturtais Valmieras vasaras teātra festivāls, kas no 2. līdz 4. augustam norisinājās Valmieras pilsētvidē.

Tikmēr par "Gada pārsteigumu" atzīta Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" radītā izlaušanās istaba "Ziedoņa klase".

"Vizuālās mākslas" kategorijā laurus plūca Ernesta Vītiņa izstāde "Stikla labirintā".

Savukārt kategorijā "Mūzika" uzvarēja režisores Lauras Grozas-Ķiberes Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju" iestudējums.

Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" apmeklētāji

Sabiedrisko mediju balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada notikums" saņēmusi režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskā spēlfilma "Dvēseļu putenis".

gallery icon
201

Kategorijā "Kultūrvieta" balvu ieguva par "Hanzas perons", kas balvas rīkotāju ieskatā pārsteidzis ar daudzveidīgu kultūras notikumu programmu.

Kategorijā "Literatūra" balvu saņēma rakstnieks un filozofs Ilmārs Šlāpins par dzejas krājumu "Es nemāku, komatus".

Savukārt kategorijā "Mantojums" apbalvota kuratoru Kristīnes Želves un Ievas Kalnačas starpdisciplinārā izstāde "Mērijas ceļojums. Grosvaldu ģimenes stāsts".

Kategorijā "Kino" uzvaras laurus plūca režisoru Armanda Zvirbuļa un Normunda Puča Latvijas simtgades daudzsēriju filma "Sarkanais mežs".

Kategorijai "Teātris" balvu saņēma Alvja Hermaņa režisētā "Vēstures izpētes komisija".

Lai noskaidrotu balvas finālistus, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un portāla "Lsm.lv" žūrija trim sabiedrības balsojumiem - pavasarī, rudenī un ziemā - izvirzīja savā redzējumā oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus, savukārt kultūrvietas kategorijā savus favorītus izvirzīja un par tiem arī balsoja paši skatītāji un klausītāji. Finālistus un uzvarētājus noteica skatītāju balsojums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās