Slavenības
2020. gada 16. februāris, 10:37

Andris Auzāns atradis jaunu darbu un skumst pēc LNT kolēģiem

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Nu jau bijušais LNT ziņu moderators Andris Auzāns pēc 23 gadiem, kas pavadīti, strādājot televīzijā, apgalvo, ka ir gandarīts par jauno darbu redaktora amatā, taču atzīst – ilggadējo kolēģu pietrūkst.

Gada nogalē tapa zināms, ka ziņu moderators Andris Auzāns zaudē darbu LNT, jo tika likvidēts televīzijas ziņu dienests. Viņš tajā bija pavadījis 23 gadus. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Andris atzīst, ka jau atradis jaunu darbu, pat līdzīgā sfērā, taču pietrūkst ilggadējās darba vides un kolēģu. „Strādāju par redaktoru uzņēmumā "SDI Media Latvia". Manos darba pienākumos ir rediģēt tulkojumus ierunāšanai un titriem, lai filmās, seriālos un raidījumos būtu viegli uztverama, pareiza latviešu valoda, kā arī nebūtu faktu kļūdu. Darbs man nav svešs, jo to pašu esmu darījis, līdz šim strādājot LNT ziņu dienestā. Tur man bija jāpārveido un jāpielāgo rakstītais teksts televīzijas formātam,” paskaidro Auzāns.

foto: Publicitātes
Auzāns ar kolēģi Dainu Lipenieci, kas arī no TV jau atvadījusies.

Viņš atzīst, ka ļoti jūt, ka blakus vairs nav ilggadējo kolēģu. „Sazināmies, var teikt, regulāri. Ar sociālo tīklu starpniecību, protams. Priecājos dažus no viņiem redzēt TV ekrānā, bet tas ne vienmēr izdodas, jo jaunajā darbā esmu ļoti noslogots un ne vienmēr izdodas pārnākt mājās uz ziņu laiku,” pastāsta Auzāns. Ilggadējais ziņu dienesta darbinieks atzīst, ka vairs nepārdzīvo darba zaudējumu, jo piekrīt teicienam, ka viss, kas notiek, notiek uz labu. „Skaidrs ir tas, ka līdz sirmam vecumam es televīzijas kadrā nesēdētu. Kaut kad jau tāpat nāktos aiziet,” pasmaida Auzāns.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!