Roberta Koļcova izstādes "Pāris" atklāšana

2020. gada 6. februārī mākslas galerijā "Putti" notika mākslinieka-grafiķa Roberta Koļcova izstādes "Pāris" atklāšana.

gallery icon
85
Slavenības
2020. gada 7. februāris, 06:24

FOTO: Laima Vaikule pārsteidz ar ierašanos mākslinieka Roberta Koļcova izstādē

Jauns.lv

Ceturtdien, 6. februārī, mākslas galerijā "Putti" notika mākslinieka-grafiķa Roberta Koļcova izstādes "Pāris" atklāšana. Uz to ieradās daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, to vidū pavisam negaidīti - arī estrādes dīva Laima Vaikule.

Izstādes "Pāris" atklāšanā pulcējās jau šādos pasākumos ierastā publika - mākslinieki, kā arī mākslas zinātāji un citi mākslai tuvu stāvoši ļauži. Roberta Koļcova jaunāko izstādi lūkoties bija atnācis gan kolēģis Vilipsōns, gan viņa bijusī - radio dīva Baiba Sipeniece-Gavare, gan māksliniece Ieva Bondare, gan eksprezidents Valdis Zatlers ar sievu Lilitu. Bet liels pārsteigums viesiem bija brīdis, kad ar mazu nokavēšanos izstādes atklāšanā iebrāzās estrādes dīva Laima Vaikule ar savu dzīvesbiedru Andreju Latkovski.

Izstādes vaininieks Koļcovs gan dziedātājai kavēšanos piedeva, vēl vairāk - laipni Laimu izvadāja pa telpām, izrādot savus apskatei izliktos darbus.

foto: Mārtiņš Ziders

Par izstādi:

Pat gada skaitļa cipari liek aizdomāties par PĀRA nozīmi, vispārīgi izskatot ikdienu un svētkus. Šī gada izstādē skaitlis 2 ir mugurkauls variācijām, ko Botāniķis novēro gan dabā, gan attēlo savā izstādes ekspozīcijā. Pamattēls KENTAURS tik ļoti tieši raksturo būtnes divejādo dabu - dzīvniecisko savienojot ar cilvēcisko, ja cilvēcisko izskatām kā cēlu, domājošu, intelektuālu, un dzīvniecisko kā dabas dziņu, spēka, un kosmiski primāru uzdevumu pildošu. Kentaurs ir ļoti dinamisks tēls, kam ir pamācoša iedaba, un tas ļoti bieži ir skolotāja lomā, ilustrējot iespēju nodot zināšanas ne tikai intelektuāli.