foto: PA/Scanpix
103 gadu vecumā miris izcilais Holivudas aktieris Kērks Duglass
Kino leģenda Kērks Duglass 1957. gadā.
Kino
2020. gada 6. februāris, 08:11

103 gadu vecumā miris izcilais Holivudas aktieris Kērks Duglass

Jauns.lv / LETA

Holivudas kinoaktieris Kērks Duglass trešdien miris 103 gadu vecumā, paziņoja viņa dēls aktieris Maikls Duglass sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram".

"Es un mani brāļi ar lielām skumjām paziņojam, ka Kērks Daglass šodien aizgājis no mums," rakstīja Maikls Duglass savā "Instagram" paziņojumā.

foto: PA/Scanpix
Kino leģenda Kērks Duglass 1957. gadā.

"Pasaulei viņš bija leģenda, aktieris no kinofilmu zelta laikmeta, kurš nodzīvoja līdz saviem zelta gadiem; humānists, kura uzticība taisnīgumam un lietām, kam viņš ticēja, mums visiem bija standarts, uz kuru tiekties. Tomēr man un maniem brāļiem Džoelam un Pīteram viņš bija vienkārši Tētis."

"Kērka mūžs tika labi nodzīvots, un viņš atstāj mantojumu filmās, kuras pārdzīvos nākamās paaudzes, un vēsturē kā ievērojams filantrops, kurš centās palīdzēt sabiedrībai un nest mieru planētai."

Duglass, sākotnējā vārdā Isers Daņielovičs, dzimis Amsterdamā no Krievijas izceļojušu ebreju ģimenē, bet izaudzis ASV Ņujorkas štatā.

Duglass savā sešus gadu desmitus ilgajā aktiera karjerā filmējies apmēram 90 kinofilmās, lielākoties tēlojot skarbus vīriešus.

Viņš trīsreiz tika nominēts "Oskaram" kā labākais aktieris galvenajā lomā, bet saņēma "Oskaru" tikai 1995. gadā par savu pusgadsimtu ilgo darbību kino jomā.