Viestura Kairiša filmas "Piļsāta pi upis" pirmizrāde

2020. gada 15. janvārī kinoteātrī "Splendid Palace" ļaudis pulcējās uz Viestura Kairiša spēlfilmas "Piļsāta pi upis" pirmizrādi Rīgā.

gallery icon
122
Slavenības
2020. gada 16. janvāris, 09:02

FOTO: sirsnīgā gaisotnē nosvin Viestura Kairiša filmas "Piļsāta pi upis" pirmizrādi

Jauns.lv

Trešdien, 15. janvārī, kinoteātrī "Splendid Palace" ļaudis pulcējās uz Viestura Kairiša spēlfilmas "Piļsāta pi upis" pirmizrādi Rīgā.

Pirmizrādi lūkot atnākuši bija gan kino un teātra ļaudis, gan politiķi, gan citi sabiedrībā zināmi cilvēki. Gan pirms filmas, gan pēc tās ar sanākušajiem aprunājās kā filmas režisors Viesturs Kairišs, tā arī galveno lomu izpildītāji Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule un Gundars Āboliņš. Tāpat pirmizrādi ar ierašanos pagodinājuši divi ārzemju aktieri, kas filmā nospēlēja spožas lomas - čehiete Brigita Cmuntova un lietuvietis Aids Jurgaitis.

foto: Mārtiņš Ziders
Lūk, pat bijušais valsts pirmais pāris ieradās!

Par filmu:

Romantiskās attiecību figūras pamatā ir mīlas trīsstūris starp daiļkrāsotāju Ansi un viņa sievietēm. Anša iecerētā ir ebreju meitene Zisele, taču jaunās sievietes tēvs liek mīlai šķēršļus. Sagadās tā, ka šajā laikā Anša dzīvē uzrodas arī glītā latviete Naiga. Starp trīs varām, kas sabradā Anša pilsētu, un divām sievietēm, kuras plosa viņa sirdi, iespējama tikai viena izvēle.

Vēsturisko attiecību drāmu par notikumiem Latvijā 20. gadsimta 30. un 40. gados režisors Viesturs Kairišs veidojis kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu. Studijā "Ego Media" producēto filmu finansē Nacionālais kino centrs, arī Lietuvas un Čehijas kino institūcijas; atbalsta Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes un citu Latgales pilsētu pašvaldības, filmas izplatītājs Latvijā ir "ACME Film", kas arī piedalās filmas finansēšanā.

Viestura Kairiša filmas "Pilsēta pie upes" uzņemšanas aizkulises

Viestura Kairiša filmas "Pilsēta pie upes" uzņemšanas aizkulises.

gallery icon
27