Slavenības
2020. gada 10. janvāris, 05:54

Megana un princis Harijs pamet karaļnamu. Iespējams, šis foto bijis pēdējais piliens

Jauns.lv

Agrā 9.janvāra rītā Saseksas hercogu paziņojums par britu karaļnama un tā pienākumu pamešanu šokēja teju visu pasauli. Komentāri par abu lēmumu visas dienas garumā bira kā no pārpilnības raga. Kamēr atsevišķas Saseksas hercogienei Meganai pietuvinātas personas publiski pauda atbalstu, daudzi ļoti skarbi kritizēja pāra rīcību, norādot uz Meganas mantkārību un augošo vēlmi pēc pasaules slavas, kā arī prinča Harija “aklo” sekošanu sievai.

foto: AFP/Scanpix
2018.gada jūlijs Bekingemas pilī.

Versijas, kāpēc tieši tagad Saseksas hercogi izvēlējās spert izšķirīgo soli, ir vairākas. Viena no tām – Ziemassvētku laikā uzņemtā karaliskās ģimenes fotogrāfija bijusi kā "pēdējais piliens" Saseksas hercogu pacietības traukā. Runa ir par fotogrāfiju, kurā 93 gadus vecā karaliene Elizabete II pozē kopā ar Velsas princi, Kembridžas hercogu un sešus gadus veco princi Džordžu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karaliskā ģimene jaunā sastāvā.

Foto uzņemts Bakingemas pils troņa zālē 18.decembrī – laikā, kad Saseksas hercogi atpūtās Kanādā. Karaliskās televīzijas korespondents Kriss Šips norādījis, ka Saseksas hercogi fotogrāfiju varēja uztvert negatīvi. Sevišķi tāpēc, ka pēdējā gada laikā princis Viljams ar brāli princi Hariju bija attālinājušies viens no otra, attiecības kļuvušas vēsākas, bet Megana 2019.gadā atzinās, ka karaliskā dzīve viņai sagādā grūtības.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

“Fotogrāfija, kuru Bakingemas pils izplatīja, iezīmē jauno desmitgadi. Tā bija karaliene un trīs nākamie karaļi. Tāpat parādījās video ar Ziemassvētku pudiņa pagatavošanu. Es nesaku, ka viņi izslēdza Hariju un Meganu, jo tas ir brutāli, ka Harijs nekad nav bijis daļa no šīs mantošanas līnijas, bet, sākot desmitgadi, šķiet, ka karaliskā ģimene ir ļoti koncentrējusies uz nākotni – karaliene un viņas trīs mantinieki.” 

foto: AFP/Scanpix
2018.gada jūlijs - Bekingemas pilī.

Nosodīta arī Saseksas hercogu vēlme nākt klajā ar paziņojumu tieši Kembridžas hercogienes Ketrīnas dzimšanas dienā, kas ir 9.janvārī. Dažas dienas pirms tam gan izskanēja ziņas, ka Ketrīna jau iepriekš atzīmējusi savus svētkus ģimenes lokā, un Saseksas hercogi jau otro gadu pēc kārtas nebija ieradušies apsveikt radinieci.

Jau vēstīts, ka Saseksas hercogu pāris - princis Harijs (35) un viņa kundze, hercogiene Megana (38) - "nolikuši uz ausīm" visu Lielbritāniju, paziņojot, ka pārtrauc pildīt savus karaliskos pienākumus un turpmāk strādās pie savas finansiālās neatkarības.

foto: AFP/Scanpix
Karstākā 2020.gada 9.janvāra ziņa.

"Instagram" vēstījumā teikts, ka Harijs un Megana atsakās no karalisko pienākumu tālākas pildīšanas, un pāris tuvākajā laikā plāno strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi. Šādu lēmumu abi pieņēmuši pēc ilgām pārdomām.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

Princis Harijs ar savu sievu un bērnu gan neatteiksies no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II atbalstīšanas viņas dzīvē, darbos un lēmumos, vienlaikus paši atsakoties no karaļnama obligāto pienākumu izpildes. Pāris arīdzan plāno turpmāk dzīvot gan Lielbritānijā, gan Ziemeļamerikā. 

Hercogienes Megana un Ketrīna piemiņas dienas pasākumos Londonā 2019. gadā

gallery icon
24