foto: Publicitātes
Noklausies, kā skan: Dzintars Čīča uzmirdz ar ikonisko "Dāvāja Māriņa" čigāniski
Čīča dāvā čigānu versiju dziesmai “Dāvāja Māriņa”.
Mūzika
2020. gada 8. janvāris, 21:38

Noklausies, kā skan: Dzintars Čīča uzmirdz ar ikonisko "Dāvāja Māriņa" čigāniski

Jauns.lv

Ar dziesmas “Dāvāja Māriņa” versiju čigānu valodā “Čajorjaki baht” savu jauno muzikālo gadu uzsācis čigānu izcelsmes muzikants Dzintars Čīča.

“Dāvāja Māriņa” versijas dažādās valodās skan visā pasaulē, tāpēc Čīča par savu pienākumu uzskata dāvāt pasaulei šī darba versiju arī savā dzimtajā valodā. 

“Stāsts par Māriņas dāvāto meitenes mūžiņu man vienmēr ir licis padomāt par to, cik gan dažādi katrs no mums redz savu laimīti,” atklāj Dzintars Čīča. “Saņemot melodijas autora Raimonda Paula un vārdu autora Leona Brieža laipnu atļauju tulkot šo dziesmu un uzsākot darbu pie tā, mēs ar tulkojuma autoru Kasparu Antesu bijām pārsteigti, cik dabiski čigānu vārdi iegūlās šajā leģendārajā skanējumā. Un arī stāsts par meitenes mūžiņu čigāna dvēselei noteikti ir tuvāks par miljonu rozēm.” 

“Čajorjaki baht” ir tituldziesma Dzintara Čīčas šā gada jaunajai koncertprogrammai “Pasaules dziesmas”, kurā solists apkopojis pasaules hītus, kas izturējuši laika pārbaudi un kas viņu kā mūziķi iedvesmo - to vidū ir Džo Dasēna, Demisa Russo, Toma Džonsa un citu pasaules solistu dziesmas. Koncertā skanēs arī visu laiku populārākās Dzintara Čīčas oriģināldziesmas. Programmas vienīgais koncerts šā gada pavasarī notiks 8. martā Rīgas Latviešu biedrības namā.