foto: LETA
Lielbritānijai breksits, bet Latvijai? Interneta asprāši gudro valstu nosaukumus ES pamešanai
Eiropas Savienības un Latvijas karogi.
Trakā pasaule
2020. gada 6. janvāris, 16:31

Lielbritānijai breksits, bet Latvijai? Interneta asprāši gudro valstu nosaukumus ES pamešanai

Jauns.lv

Radoši cilvēki tiešsaistes platformā "Reddit" uzsākuši jautru vārdu spēli - gudrot nosaukumus, ar kādiem valstis potenciāli varētu pamest Eiropas Savienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visiem zināms, ka Lielbritānijā Eiropas Savienības pamešanas kampaņa saucas "Brexit" - no vārdiem "Britain" ("Lielbritānija") un "exit" ("izeja"). Arī citām valstīm šis nosaukums izdotos gana labskanīgs, to skaitā arī Latvijai.

Zviedrijai - "Swedone", Dānijai - "Donemark", Nīderlandei - "Nethermind", Itālijai - "Quitaly", Lietuvai - "Lithawaynia". Virknei Eiropas Savienību valstu ilgi nebūtu jāprāto par to, ar kādu saukli atvadīties un izstāties no valstu apvienības.

Arī Latvija, kura Eiropas Savienībā ir jau 15 gadus, reiz varētu to pamest, uzskata interneta lietotāji, piedāvājot mums izstāties zem nosaukuma "Lat-me-out", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "laid mani ārā". Otrs variants būtu nedaudz vienkāršākais "Leavia".

foto: Reddit.com

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lielbritānijas parlamenta jaunais sasaukums pirmajā balsojumā atbalstījis premjerministra Borisa Džonsona panākto breksita vienošanos, sperot pirmo soli uz Eiropas Savienības (ES) pamešanu 31.janvārī. 

Deputāti atbalstīja arī turpmāko likumprojekta izskatīšanas grafiku. Debates par to paredzētas 7., 8. un 9.janvārī, kad likumdevēji atsāks darbu pēc Ziemsvētku brīvdienām.

Valdība paudusi pārliecību, ka likums tiks galīgi apstiprināts savlaicīgi, lai Lielbritānija varētu pamest ES plānotajā termiņā - 31.janvārī.